Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2013 19:38:40

Obvinění bývalých manažerů Krajské zdravotní je pro mne satisfakcí

Obvinění bývalých manažerů Krajské zdravotní je pro mne satisfakcí

Obvinění pro čtyři bývalé členy představenstva společnosti Krajská zdravotní kvůli předraženému nákupu zdravotní techniky vnímám jako satisfakci.

 Byl jsem totiž v minulých letech opakovaně a neprávem označován za jednoho z lidí, kteří se na tomto nákupu měli podílet a měli by za něj být odpovědní. Nyní se ukazuje, že mnou donekonečna předkládaná fakta mají reálný základ. Obvinění policie nesměřuje na mne, ale na mé předchůdce.

Oznámení o zakázce na zmíněný předražený nákup zdravotnického zařízení a přístrojů bylo vyhlášeno 3. září 2008. Oznámení o zakázce bylo na centrální adrese uveřejněno 12. září téhož roku. Obálky s nabídkami se otevíraly o více než měsíc později, konkrétně 27. října 2008. Téhož dne pak proběhlo první jednání hodnotící komise. Ta následně 13. listopadu 2008 doporučila přijmout nabídku firem Hospimed a PURO-KLIMA. Následně, 8. prosince 2008, již byla uzavřena smlouva s vybraným uchazečem. Až po všech těchto událostech jsem se stal koncem prosince 2008 předsedou představenstva Krajské zdravotní.

Že na mne tuto "špínu" házeli političtí soupeři, to bych pochopil. Že tak ale až dosud činili zcela bez důkazů všichni ostatní, včetně novinářů, to již pochopit nemohu. Ostudu mají všichni.

Policie nyní oddělila zrno od plev a myslím, že je na místě, aby se mi všichni dotyční omluvili. Mám na mysli zejména ty nejhlasitější, kteří šířili nepravdy, ačkoliv sami mají na hlavě tunu másla. Zmíněné pomluvy mé osoby šířili zejména lidé jako Jana Vaňhová, Roman Houska, Jaroslav Foldyna a mnozí další. Vyzývám je tímto k omluvě!

Stejně tak očekávám, že se zástupci médií do budoucna ve vztahu k mé osobě zdrží jakýchkoliv slovních či písemných výpadů podobného typu, jako to dělali doposud.  

Petr Benda, poslanec PSP ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama