ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2013 17:32:07

Úřad vlády zveřejnil seznam vedoucích pracovníků

Úřad vlády zveřejnil seznam vedoucích pracovníků

Úřad vlády ČR se ve snaze o další zvýšení transparentnosti svého fungování rozhodl zveřejnit vedle organizačního schématu úřadu také přehled vedoucích zaměstnanců.

V seznamu na webových stránkách vlády jsou nově uvedeny pracovní funkce i se jmény až do úrovně ředitelů jednotlivých odborů.

 „Tímto krokem pokračujeme v nastoleném směru maximální otevřenosti. U všech orgánů státní správy mají občané právo vědět, kdo konkrétně a za co zodpovídá. Tyto informace budeme proto nyní standardně poskytovat a v případě změn včas aktualizovat,“ říká vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin.

 Úřad vlády již před časem v rámci zvyšování otevřenosti zveřejnil údaje o platech a odměnách svých vedoucích pracovníků z období let 2007-2013. V zájmu lepší přístupnosti došlo také k úpravě podoby vládního webu, na jehož úvodní domovskou stránku přibyl dobře viditelný odkaz na často vyhledávanou sekci veřejných zakázek.

 Jan Hrubeš, mluvčí vlády
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama