Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2013 18:29:22

Zůstaňme zemí, která nazývá zlo zlem a dobro dobrem

Zůstaňme zemí, která nazývá zlo zlem a dobro dobrem

Stanovisko místopředsedy ODS Tomáše Chalupy k představám ČSSD o politice ČR vůči Izraeli.

Čerstvému stanovisku k politice ČR vůči Izraeli dle představ ČSSD je třeba říci jediné: NE. Česká republika si během posledních dvaceti let vybudovala kredit země, která stojí na straně demokratického státu Izrael a hájí jeho právo na existenci a bezpečí všech jeho obyvatel. Tato pozice udělala naši zemi v zahraničí čitelnou a věrnou svým tradicím.

Pozici jakéhosi vyvažování je třeba proto odmítnout jako nezodpovědnou, nepraktickou a neseriózní. Dnes každý ví a měl by vědět, kde jsme, co zastáváme a za čím jdeme. Máme kredit země, která ctí ideály svobody a demokracie a bojuje za ně, třeba sama. Země, která nazývá zlo zlem a dobro dobrem. Naše vlastní historie, trpká zkušenost, kdy ideály je možné nahradit za vyvažování, jsou cesta k otroctví. Před válkou jsme si toto zažili vrchovatě. Neměli bychom usilovat, aby naši vlastní trpkou zkušenost prožil jakýkoli jiný stát a národ světa. Tím více ten, k jehož vzniku tolik Češi přispěli.

Odvolává-li se socdem k prvnímu prezidentu T. G. Masarykovi, měla by jeho kroky sledovat i ve vztahu k židovskému státu.

Tomáš Chalupa
 místopředseda ODS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama