JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2013 22:01:30

Úžasná atmosféra na 17. ročníku přehazované mentálně retardovaných sportovců v K

Úžasná atmosféra na 17. ročníku přehazované mentálně retardovaných sportovců v K

V pátek 6. září uspořádal Ústav sociální péče v Kvasinách 17. ročník v přehazované mentálně retardovaných sportovců. Akci podpořil i Fond Miroslava Antla pro rozvoj regionu, a tak senátor Miroslav Antl na kurtech v Kvasinách nemohl chybět.

Stovka účastníků z 12 ústavů se sjela z celé republiky, aby v dopoledních hodinách změřila síly nejprve v kategoriích muži a ženy (smíšená družstva). Po polední přestávce, která byla vyplněna ukázkou výcviku psů v podání SKS TART Lukavice a Městské Policie Rychnov nad Kněžnou, pokračoval turnaj hrou v kategoriích Unified ženy a Unified muži.

Miroslav Antl se jako správný sportovec hned po příjezdu zajímal o pravidla hry, kterou viděl poprvé v životě. „V kategorii Unified hrají 4 mentálně retardovaní hráči a s nimi hrají jejich dva doprovody, tedy pracovníci daného zařízení,“ vysvětloval ochotně pravidla pozvaným hostům hlavní organizátor akce a vedoucí úseku sociální péče v Kvasinách Martin Fletcher.

Za krásného počasí spěl turnaj ke svému zdárného závěru. Jen pro zajímavost. Během turnaje se snědlo přes 2 000 kopečků zmrzliny, kterou na turnaj již pravidelně věnuje rodina Bečvarovských z Rychnova.

Během bojů pod vysokou sítí došlo k řadě vřelých setkání pořadatelů, hostů a sportovců. Ale jedno bych přeci jen vyzdvihl. Pozvání organizátorů přijal také český badmintonový reprezentant, olympionik a vlajkonoš české výpravy na Olympiádě v Londýně 2012 Petr Koukal. 

Hned od prvního setkání Miroslava Antla s Petrem Koukalem bylo zřejmé, že se potkali dva sportovci, kteří si budou velmi rozumět. 

“Určitě se nevidíme naposledy. Rádi bychom na Rychnovsku uskutečnili badmintonovou exhibici a pokud najdeme vhodný termín, společně si prohlédneme Ústav sociální péče v Kvasinách, protože dnešní akce nás oba hodně zaujala,” dodal k setkání olympionik Petr Koukal.

A pak již přišlo na řadu slavnostní vyhlášení plné emocí a radosti.

“Příjel jsem vás pozdravit a podívat se na další kolektivní sport, který jsem doposud neviděl. Skládám vám velký hold, že jste se dnes zúčastnili, a že sportujete s plným nasazením. Sportujte! Sportujete i za mladé lidi, kteří by sportovat mohli, ale nechtějí,“ řekl ve svém projevu Miroslav Antl a na adresu organizátorů dodal. “Celý tým v čele s paní ředitelkou Janou Maškovou a Martinem Fletcherem  odvedl výbornou práci a patří jim za to velké poděkování. Rozhodně slibuji účast na příštím ročníku a svůj slib hodlám dodržet.” 

Turnaj uzavřela ředitelka ÚSP Kvasiny Jana Mašková: „Všichni jste vítězové, nikdo dnes nebyl poražený!“ A měla pravdu. Heslo barona Pierrea de Coubertina „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se,“ zde platí víc než kdekoliv jinde.

Prohlédněte si také bohatou fotografickou dokumentaci turnaje v naší fotogalerii a reportáž z akce v sekci video.

http://www.youtube.com/watch?v=jAIawmsg-lo

http://www.miroslavantl.cz/z-regionu/150-uzasna-atmosfera-na-17-rocniku-prehazovane-mentalne-retardovanych-sportovcu-v-kvasinach/

Článek o turnaji zveřejnil také server www.orlicky.net

Odkaz:

http://www.orlicky.net/?id_zpravy=13684298901378818151

Výsledky turnaje:

KATEGORIE ŽENY (SMÍŠENÁ):

1. SK PEGAS RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

2. TJ SLAVOJ SKŘIVANY

3. DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU ROKYTNICE V ORLICKÝCH HORÁCH

4. SK ŠANCE SVITAVY

KATEGORIE MUŽI :

1. SK DNZ BYSTRÉ

2. SK NOVÁCI ALBRECHTICE

3. SPORT LEDCE

4. ATLETIK KVASINY

5. DOMOV HÁJ – LEDEČ NAD SÁZAVOU

KATEGORIE UNIFIED ŽENY:

1. SK ŠANCE SVITAVY

2. DD,ÚSP ČESKÁ SKALICE

KATEGORIE UNIFIED MUŽI:

1. SK DNZ BYSTRÉ

2. ATLETIK KVASINY

3. SK NOVÁCI ALBRECHTICE

4. SPORT LEDCE

5. ÚSP CHOTĚLICE

6. RADOST ŽAMPACH

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama