ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 21:31:16

Tři měsíce s D3

Tři měsíce s D3

Zítra to budou přesně tři měsíce od otevření nového úseku D3. Možná se to nezdá, ale je to dlouhá doba a čas bilancovat. Co tedy přinesl nový úsek dálnice D3?

 Klady

Pokud jedu z Budějovic do Prahy, tak většinou volím cestu přes Písek. Nedávno jsem však jel přes Tábor po nové dálnici a musím uznat, že došlo ke znatelnému zrychlení a cesta je mnohem pohodlnější. Pak také bezpečnost v obcích, kolem staré cesty. S úbytkem dopravy tam mohou lidí snadněji přecházet a nehrozí jim takové nebezpečí od projíždějících aut. Pokud bych to měl shrnout, tak otevření dálnice přineslo přesně to, co od něj očekáváme, rychlejší, pohodlnější a bezpečnější cestování.

Zápory

S novou cestou asi nebudou spokojení podnikatelé v okolí staré cesty, kteří si na projíždějících autech založili svou živnost. Ti určitě pocítí pokles v tržbách a budou muset hledat cesty jak z toho ven. V novinách už například proběhly zprávy, že někteří podnikatelé se chystají propouštět.

Myslím, že dálnice jako taková je určitě přínosem a je nutné ji co nejdříve dokončit. Jihočeský kraj trpí tím, že nemá kvalitní a rychlé spojení do Prahy a Rakouska. S dokončením dálnice se nebudou muset lidé a firmy stěhovat ku Praze, ale budou moci pohodlně dojíždět. K tomu nakonec přispěje i další velká dopravní stavba na jihu Čech, dopravní koridor.

Dotáhnout dálnici však musí politici, kteří si jí konečně musí určit jako prioritu číslo jedna a neplácat peníze na blbosti jako je splavnění Vltavy, letiště atd.

Sledujte mé další texty na mém Facebooku: www.facebook.com/prazakusvit

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama