Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2013 15:20:20

Kalousek o podpoře jen mluví, podporuje jen „své“ podniky

Kalousek o podpoře jen mluví, podporuje jen „své“ podniky

Reakce hnutí ANO na útok Miroslava Kalouska.

Faktický předseda TOP 09 Miroslav Kalousek po delších úvahách konečně přišel na to, proč jde Andrej Babiš do politiky. Hnutí ANO, v jehož řadách je spousta podnikatelů a živnostníků, se podle pana exministra financí chystá zlikvidovat menší a střední podniky.

Kalousek se přitom opírá o vytrženou větu z kontextu, v níž Andrej Babiš podle MF Dnes konstatoval, že podpora "malých a středních podniků jsou jen klišé a kecy".

"Bohužel jsou to "klišé a kecy" především ze strany takzvaných pravicových stran, které o podpoře živnostníků, malých a středních podnikatelů pouze mluví, ale v reálné politice jim především z popudu Miroslava Kalouska dvakrát zvýšily daně, zatěžují je neúnosnou byrokracií a nedokážou jim nabídnout stabilní podnikatelské prostředí s jasnými pravidly," konstatuje Andrej Babiš s tím, že na invektivy Miroslava Kalouska, který má roli zlého muže v jinak "čisté TOP 09" nehodlá více reagovat.

"Je samozřejmě nesmysl, abych likvidoval někoho, s kým dlouhodobě spolupracuji. Od menších a středních podniků naše firma odebírá ročně zboží a služby za sedmdesát milionů, hnutí ANO má nejvíce sponzorů právě mezi majiteli středních a menší podniků i mezi živnostníky," dodává předseda ANO.

V programu hnutí ANO, který nedávno pan Kalousek kritizoval, aniž by ho četl, se mimo jiné k danému tématu píše:

- Podpoříme mikropůjčky a další formy financování pro malé a střední podnikatele.
- Zjednodušíme přístup k veřejným zakázkám pro malé a střední podnikatele.
- Podpoříme vzdělávání začínajících podnikatelů a rozvoj center sdílených služeb.

Závěrem je potřeba říct, že netušíme, zda Miroslav Kalousek ke všem "malým a středním podnikům" vždy přistupoval se svojí podporou stejně. Výrobci padáků, kteří padáky do podpisu smlouvy s Kalouskem nikdy nevyráběli, některé zbrojařské firmy či provozovatelé hazardu byli historicky přece jen panem exministrem zvýhodňováni o něco víc.

Hnutí ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama