PaedDr. Olga Křížová Charvátová

Číslo 5 a fair play žije
  • HLAVU VZHŮRU
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2013 15:58:29

Spasitelé českého sportu: Už jsou tady zase a opět slibují

Spasitelé českého sportu: Už jsou tady zase a opět slibují

Tak jsem se dočetla, že budeme mít ministra sportu. A že bude líp, i ve sportu. Qui bono, ptám se já?

Dlouhé roky se nic nedělo, do sportu pronikaly špinavé praktiky, nám tak dobře známé z byznysu a politiky, sami sportovci však na tom byli biti. A k těm dole, do sportovních klubů a tělovýchovných jednot, se dostávalo stále méně. Dobrovolní trenéři a instruktoři žili jen z dobrého pocitu. Český sport postrádal koncepci a byl řízen lidmi, kteří o sportu věděli jen málo nebo vůbec nic. Kupodivu tento stav nikoho neznepokojoval. Tedy do doby, než přišla předvolební kampaň. Tehdy se začnou modří stejně jako oranžoví, pánové s fajfkou i becherovkou, ba dokonce i rozdavači koblih předhánět v tom jak sportu, tělovýchově a zdravému životnímu stylu pomohou.

Zaujalo mne, že ve chvíli, kdy se sportovci začali sjednocovat pod hlavičkou hnutí PRO Sport a Zdraví, které vypracovalo komplexní a fundovaný program jak sportu pomoci, najednou se i ostatní strany začaly zaklínat sportem a vytvářet celé programové kapitoly. Velmi kuriózní mi v tomto směru přijdou programy některých stran, které označují sport a tělovýchovu za svoji naprostou prioritu a dokonce chtějí ministra pro sport. Ano, s mnohým z volebních programů lze jistě souhlasit, ale je to myšleno vážně. Popravdě řečeno, trochu se v těch prioritách ztrácím. Fungující stát, růst ekonomiky, záchrana zdravotnictví, kontrola kvality potravin. Vskutku všeobjímající program, řešící každé trápení a neduh. Jak toho všeho ale chtějí dosáhnout? To se nikdo nedozví, dokud nezačnou další neodborné experimenty.

Je to stále dokonala. Bla, bla zajistíme... Bla, bla zařídíme... Bla, bla budeme... Bla, bla bude líp! Ptám se kdy? A co z předvolebních slibů zbývá? Koaliční hádky, kšefty pro kamarády, neodborné zásahy a experimenty, malé domů. A kde je fair play? Zřejmě zůstalo zapomenuté na dně volební urny ...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama