PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2013 17:52:17

Co u nás vypadalo jako nemožné, se nakonec podařilo ve Švýcarsku

Co u nás vypadalo jako nemožné, se nakonec podařilo ve Švýcarsku

Manažery, kteří podivně zprivatizovali Mosteckou uhelnou, konečně dostihla spravedlnost a my všichni jsme navíc dostali poučení, jak se praktiky, které se u nás odehrávaly v devadesátých letech, nazývají v civilizovaném světě.

 U nás jsme se ničeho takového nedočkali, a to nejen v případě krušnohorských uhlobaronů. Když na to normální člověk kouká, říká si, že to snad ze strany naší justice musel být záměr. Záměr nikoho nepotrestat, anebo řízení protahovat do nějaké další amnestie.

A ze strany ministerstva financí a dalších státních orgánů se jednalo o ještě neuvěřitelnější liknavost, když se nedokázali ozvat ani poté, co jim švýcarští vyšetřovatelé vše předložili na zlatém podnose. Tady už člověka napadají myšlenky o korupci a zcela záměrném obcházení práva.

A zase jsme u toho, jako už tolikrát, odpovědnost politiků a úředníků, to je oč tu běží. Že když někdo rozhoduje o životech a penězích druhých, musí sám za své rozhodnutí ručit. Tak, jak je to v normálních vztazích mezi lidmi zcela běžné. Pak by si podobné švindly dozajista rozmysleli.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/pages/Karel-Andrle/511506712275661?ref=hl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama