ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2009 12:10:27

Konzervativní strana se nezúčastní předčasných parlamentních voleb

Konzervativní strana se nezúčastní předčasných parlamentních voleb

Konzervativní strana nesouhlasila s kroky, které vedly k vypsání předčasných voleb, a považovala a považuje je za mimoústavní či dokonce Ústavu porušující.

Opakovaně jsme navrhovali nelevicovým parlamentním stranám <strong>změnu volebního systému,</strong> odstraňující obavy z&nbsp;propadnutí hlasu voličů, která by byla výhodná i pro ně. Návrh však zůstal bez povšimnutí, a tak stále platí, že o&nbsp;výsledku voleb z&nbsp;velké části předem <strong>rozhodují předvolební průzkumy, mediální přízeň a masivní finanční prostředky</strong>, které lze uvolnit na kampaň a které často pocházejí z pochybných zdrojů. Mnohdy lze pochybovat i o nezištnosti jejich poskytovatelů. <p class="bodytext">Konzervativní strana se chce podle svých sil podílet na krocích, které pomohou k&nbsp;<strong>zabránění vítězství ČSSD a KSČM ve volbách</strong>. Je nutné zabránit prosazení<strong> </strong>populistických návrhů socialistů a komunistů, založených na nesmyslném zadlužování budoucích generací. Stejně důležité je zabránit tomu, aby se naše země opět vydala cestou na Východ se všemi fatálními následky, které by to přineslo. </p> <p class="bodytext"><strong>Stejně nepřijatelná je velká koalice ODS a ČSSD</strong>, která by znamenala vládu bez opozice, pokračující korupci, demoralizaci politiků i občanů a riziko dalšího znásilňování Ústavy. </p> <p class="bodytext">Konzervativní strana proto vyzývá své členy, sympatizanty i širokou veřejnost, aby v&nbsp;zájmu slušné a nezadlužené budoucnosti a pokračování našeho spojenectví s&nbsp;demokratickými státy západní civilizace volili pouze strany, které mají dost rozumu na to, aby vycházely z&nbsp;programu Konzervativní strany. (Je k&nbsp;dispozici na našich webových stránkách.) <strong>Konzervativní strana tedy vyzývá k&nbsp;volbě</strong> <strong>kandidátek ODS, TOP 09 nebo KDU - ČSL</strong> přesto, že tyto strany a jejich představitelé až dosud neprováděli jasně pravicovou politiku a řada jejich členů je poznamenána korupčními a jinými skandály. </p> <p class="bodytext">Konzervativní strana zároveň apeluje na malé pravicové strany, aby uznaly mizivou pravděpodobnost šance překročit pětiprocentní hranici, následovaly náš příklad a stáhly své kandidátky s cílem <strong>umožnit volební vítězství ODS, TOP 09 a KDU - ČSL a tím vytvoření pravostředové koalice.</strong> To nevylučuje, ale naopak předpokládá, že budeme pozorně sledovat postup a činy této koalice a důsledně požadovat nápravu vždy, kdy koalice pochybí. </p> <p class="bodytext"><strong>V&nbsp;povolebním období pak Konzervativní strana udělá vše pro svůj úspěch v&nbsp;dalších volbách do Poslanecké sněmovny</strong>, aby tak mohla pomáhat konečně vymanit naši zemi z &nbsp;postkomunistických poměrů. Vyzýváme proto každého konzervativce, aby tuto naši snahu podpořil. </p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama