ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2010 13:25:00

Nejlepší důchodovou reformou je podpora rodin s dětmi

Nejlepší důchodovou reformou je podpora rodin s dětmi

Řeč na 79. schůzi PSP ČR, 18. 5. 2010.

Dámy a pánové, mne mrzí, že tady nevidím pana předsedu ODS Nečase, který vehementně prosazoval snížení mateřské, protože jsem mu chtěl říci určité zkušenosti, protože on by to měl vědět, ale buďto to neví, nebo to ignoruje, které má třeba Francie, což mimochodem je jedna z mála zemí Evropské unie, kde existuje přirozený příbytek nových občanů Francouzů. A je to především proto, že mají chytrou a dlouhodobou politiku podpory rodin s dětmi. Tam funguje, že na prvé dítě nedostáváte skoro nic, na druhé pak dostáváte hodně, velký přídavek, na třetí dítě také velký přídavek a od dalších dětí to pak už prudce klesá. Čili preference francouzské společnosti jsou rodiny s dvěma až třemi dětmi. A je to trend odzkoušený, který nese efekt.

Mne velmi mrzí, že pan Nečas místo toho, aby byl v této Poslanecké sněmovně, kde se projednává tato důležitá věc, a poslouchal tu debatu a zapojoval se do ní, případně argumentoval a zdůvodňoval, proč on chtěl snižovat mateřskou a chtěl snižovat podporu rodin s dětmi, tak aby to tady mohl obhájit. Místo toho asi běhá po nějakých předvolebních mítincích, což myslím, že není dobře, když probíráme takto vážné téma.

A s tím souvisí i další věc. Víte, když ODS hodně hovoří o důchodové reformě, pak nejlepší důchodovou reformou je podpora právě dětí, nových dětí, rodin s dětmi. To je nejchytřejší, nejefektivnější a nejprogresivnější důchodová reforma.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama