Michal Rada

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2013 10:25:21

Praha řeší ekonomický systém - to zase bude katastrofa

Praha řeší ekonomický systém - to zase bude katastrofa

Některé věci na MHMP jsou až nepochopitelné. Nejdřív Praha donutila všechny MČ, aby dělaly ekonomiku v systému od Gordicu. Stalo se - a Praha přechází na...

Rada Hlavního města Prahy včera schválila, že vypíše otevřené výběrové řízení na ekonomický informační systém pro celé město. Materiál je plný prázdných deklarací o jakési úspornosti a blabla-transparentnosti. Všechno by asi bylo hezké, kdyby to Praha neudělala v době, kdy postupně všechny městské části a organizace opustily svá řešení a přešly na jednotný ekonomický systém JES - včetně dostatečně hloupé Prahy 1, která opustila svoje do té doby docela funkční řešení teprve nedávno a vyhověla nátlaku magistrátu "aby všichni používali jednotné řešení".

Magistrát zpracovává - již poměrně dlouho - celoměstskou koncepci informatiky, v níž se ovšem v celoměstsky významných aktivitách chystaný "přechod" na zcela nové řešení ekonomického systému jaksi neobjevuje. Na základě čeho se tedy na včerejší RHMP projednala potřeba změny řešení je vlastně dosti nejasné, protože tomuto "hurákroku" nepředcházela žádná komplexní analýza jak stávajícího řešení, tak požadavků na řešení nové.

Je na jedné straně pravdou, že RHMP nějak jednat musela, neboť zastupitelstvo neschválilo pokračování smlouvy na současný ekonomický systém, která končí s koncem roku. Ovšem to, že se to řeší v půlce listopadu, je nepochopitelné. Snaha to "zase nějak zalepit" nebo narychlo přecházet s koncem roku na zcela nové řešení (upřímně si můžeme rovnou říci, že snahou je implementace SAPu) je vražedná. Jen to prohlubuje nekompetentnost k jakémukoliv řešení čehokoliv v informatice. Trochu se zapomíná na to, že oblast ICT se musí řešit opravdu koncepčně a pořádně.

Uvidíme tedy, jak a jestli vůbec bude více než tisícovka organizací v příštím roce účtovat a provádět ekonomické agendy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama