Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2013 19:29:47

Navigace GPS do všech sanitek krajské záchranky

Navigace GPS do všech sanitek krajské záchranky

Z finančního daru Severní energetické a.s. nakoupila Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje dvaašedesát moderních automobilových navigací GPS za více než půl milionu korun.

Včera začali pracovníci firmy Radium z Prahy - Velké Chuchle s montáží prvních přístrojů.

Finanční dar 500 000 Kč od mostecké společnosti  Severní energetická a. s. byl po dohodě  jako účelově vázané finanční prostředky využit na nákup navigací, které dál zkvalitní i urychlí veřejnou službu při ochraně zdraví a životů občanů Ústeckého kraje.   

Automobilovou navigaci GPS (Global Positioning System) pořídila krajská ZZS na základě výběrového řízení. Jde o přístroje Garmin Füvi 2547 s doživotní a průběžnou aktualizací mapových podkladů dvou desítek zemí Evropy. Samozřejmě, že vozy krajských záchranářů ve všech 19 výjezdových stanovištích měly v moderní době vždycky nezbytnou navigaci, ale jak nám řekl ředitel ZZS Ústeckého kraje MUDr. Ilja Deyl, postupně musela být  nevyhovující či zastaralá a poruchová zařízení obnovována či po menších sériích dokupována. Teprve nyní bude nejmodernější technika namontována naráz do všech 62 vozů záchranářů. Dostanou ji nejen zásahové „ostré“ sanitky, ale také vozidla záložní.

Moderní navigace s pětipalcovým displejem (úhlopříčka 12,5 cm) jsou od včerejška již v prvních vozech záchranářů, postupně ji pracovníci velkochuchelského závodu Radium, jenž zvítězil ve výběrovém řízení na dodávku navigací i s její montáží, budou montovat na dalších osmi výjezdových stanovištích po celém kraji. Stane se tak rozhodně do letošních Vánoc.  Oficiální předání přístrojů GPS za účasti představitelů dárcovské společnosti i Ústeckého kraje – zřizovatele Zdravotnické záchranné služby, se připravuje na počátek příštího roku.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama