ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2013 12:31:45

Středočeští starostové se na krajském úřadu dozvěděli užitečné informace, jak zí

Středočeští starostové se na krajském úřadu dozvěděli užitečné informace, jak zí

V úterý 10. prosince se na Krajském úřadě Středočeského kraje konal seminář pro starosty středočeských obcí zaměřený na možnosti čerpání finančních prostředků z grantových programů vyhlášených Středočeským krajem pro rok 2014 a z ROP.

Na programu byly také aktuální změny v oblasti řízení samospráv od 1. ledna 2014. Semináře se zúčastnila více než stovka starostů a zastupitelů obcí a na půdě krajského úřadu je přivítal hejtman Josef Řihák. „Velmi rád jsem se zúčastnil takto užitečného semináře a oceňuji, že starostové přišli v tak velkém počtu. Doufám, že jim informace prezentované odborníky z ROPu, odboru regionálního rozvoje a odboru vnitřních věcí budou užitečným pomocníkem v jejich práci,“ konstatoval hejtman Josef Řihák.

V rámci programu se zástupci obcí mohli zeptat na vše, co je zajímá. Mimo jiné získali informace o fondech, do kterých mohou podat žádosti o dotaci, a to do 20. prosince 2013. Výjimkou jsou žádosti o dotace poskytované ze Středočeského Fondu hejtmana a zmírnění následků živelních katastrof. Tyto žádosti se podávají průběžně. Žádosti je nutné podávat prostřednictvím internetové aplikace na webové adrese: http://dotace.kr-stredocesky.cz/ .

V oblasti čerpání finančních prostředků z Regionálního operačního programu byly zástupcům obcí sděleny termíny, do kterých poběží jednotlivé výzvy v následujících oblastech:

  • Veřejnou infrastrukturu a služby cestovního ruchu, výzva poběží do 31. 12. 2013.
  • Regionální dopravní infrastrukturu (silnice II. a III. třídy), výzva běží do 31. 12. 2013.
  • Rozvoj venkova oblast vzdělávání -mateřské školy, výzva běží do 24. 1. 2014.
  • Rozvoj měst  oblast vzdělávání  -mateřské školy, výzva běží do 24. 2. 2014.
  • Udržitelné formy veřejné dopravy (cyklostezky P+R, zastávky veřejné dopravy), výzva běží do 20. 2. 2014.
  • Rozvoj měst oblast vzdělávání  SŠ, výzva běží do 31. 12. 2013.
  • Připravované výzvy: volnočasové aktivity pro města i obce.

Semináře se zúčastnili také zástupce Ministerstva vnitra ČR Adam Furek, předseda Výboru pro regionální rozvoj Středočeského kraje Karel Horčička a náměstek ředitele Úřadu Regionální rady regionu soudružnosti Střední Čechy Tomáš Oliva.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama