Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.01.2014 13:41:05

I když studium jsem absolvoval v souladu s předpisy, titul Bc. nebudu užívat

I když studium jsem absolvoval v souladu s předpisy, titul Bc. nebudu užívat

Prohlášení místopředsedy ČSSD Milana Chovance k aktuálním spekulacím.

V souvislosti s možným jmenováním členem Vlády ČR bych rád znovu zareagoval na spekulace, jež se objevují v souvislosti s mým rozhodnutím neužívat při výkonu veřejných funkcí titul bakalář/Bc. získaný na PF ZČU:

1. Předesílám, že jde o záležitost několik let starou, která bylo opakovaně publikována a je dostatečně veřejně známa. Od té doby jsem opakovaně a vždy úspěšně prošel testem voličské důvěry.

2. Podobně jako několik stovek dalších absolventů jsem se ke studiu dostal prostřednictvím kursu celoživotního vzdělávání v letech 2007 - 2008. Vedení školy následně rozhodlo, že všichni úspěšní absolventi mohou pokračovat v řádném studiu s tím, že budou zařazeni do 3. ročníku bakalářského studia Veřejná správa na Právnické fakultě ZČU. O rok později jsem toto studium ukončil obhajobou bakalářské práce.

3. Okolnosti mého studia byly opakovaně na moji žádost prověřeny. Naposledy současné vedení ZČU konstatovalo, že jsem studium absolvoval a zakončil v souladu s předpisy. Vyjádření ZČU i další dokumenty mám k dispozici.

4. Přesto jsem se rozhodl na obecné pochybnosti o tom, zdali kurs celoživotního vzdělávání je relevantní náhradou za dva roky studia, reagovat tak, že bakalářský titul nebudu užívat po dobu výkonu veřejných funkcí. To samozřejmě platí i nadále.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama