ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2014 10:27:24

Rada SK souhlasí s plynofikací mělnické elektrárny i s oživením Berounky

Rada SK souhlasí s plynofikací mělnické elektrárny i s oživením Berounky

Rada Středočeského kraje se na jednání dne 13. ledna 2014 vyslovila ke třem studiím posouzení vlivů na životní prostředí.

Středočeský kraj souhlasí s výstavbou přípojky zemního plynu pro elektrárnu Mělník, s dokumentací výstavby recyklačního a distribučního centra ve Středoklukách a s částečnou revitalizací řeky Berounky u Tetína a výstavby ekologické povodňové ochranné hráze u Srbska.

„Částečná přeměna elektrárny Mělník z uhlí na zemní plyn je dobrou zprávou pro obyvatele Mělnicka, neboť tím dojde ke zlepšení ovzduší. Rozumím i tomu, že pro společnost ČEZ je plynofikace elektrárny jednou z cest, jak vyřešit problémy s dopravou uhlí po Labi,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák. Potrubí plánované plynové přípojky o průměru 500 milimetrů povede mimo obytnou zástavbu.

„Vítáme i záměr revitalizační úpravy řeky Berounky u Tetína a Srbska. Chceme tím zajistit vyšší rozliv vody do volné krajiny při povodních na území Českého krasu,“ konstatoval Marek Semerád, náměstek hejtmana pro oblast zemědělství a životního prostředí.

Středočeský kraj souhlasí s dokumentací stavby recyklačního a distribučního centra Středokluky - a to za následujících podmínek: investor musí získat souhlas obyvatel okolních obcí Kněževes, Středokluky a Tuchoměřice, dále provede opravu komunikace III/0072 a III/2405, při které budou vyměněny žulové kostky za méně hlučný povrch a vybudován ochranný val k domu č. p. 226, investor se také zaváže vybudovat přípojku pitné vody a modernizuje zařízení obalovny živičných směsí Středokluky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama