Václav Lysák

Člen OV KSČM Zlín
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2014 18:06:44

Referendum o církevních restitucích ZAMÍTNUTO!

Referendum o církevních restitucích ZAMÍTNUTO!

Vláda zamítla návrh KSČM o referendu k církevním restitucím.

Další návrh z dílny KSČM neprošel. Zřejmě poslední schůze vlády v demisi Jiřího Rusnoka jej zamítla.

"My jsme se politickou podstatou nezabývali. Zákon (o církevních restitucích) je účinný a běží jeho naplňování... Vznikl by větší chaos než dnes. Dělat něco poté, co už to dávno běží, je poněkud nešikovné," uvedl premiér v demisi.

V této věci se mi líbí a souhlasím pouze s tím, že se návrhem vláda alespoň zabývala. V minulosti se totiž některé zákony a novely z klubu KSČM hodili ihned pod stůl a dále se jimi nikdo nezabýval.

Osobně jsem církevní ,,restituce´´ nazval: Loupeží století. Dovolím si je srovnávat s privatizací, je to vlastně oficiální tunelování státu. Což dokazuje i fakt, že smlouvy s církvemi byli dobře ´´ošéfované´´, aby nebylo možné je napadat.

Krátky úryvek, který mluví za vše: „Smlouvy obsahují mimo jiné ustanovení, že závazek vyplatit finanční náhradu nemůže bez dohody smluvních stran zaniknout jinak než splněním.

Navíc arogantnost církve poslední dobou vrcholí. Např. minulý týden v pořadu Máte slovo, se Mons. Tomáš Holub – Generální sekretář České biskupské konference choval jako buran! Vyjadřoval se arogantně, neustále ostatním skákal do řeči a vůbec nebral na vědomí názor druhých lidí-občanů.

Ze všech církví si vážím jen těchto třech, protože u nich zvítězila víra a ne hon za penězmi. Jsou to: Babtisté, Mormoni a Jehovisté.

Z těchto církví by si měla vzít příklad ta katolické a samozřejmě i ty další...

Vážení občané, na závěr bych Vám rád zdělil, že ze všech parlamentních stran zůstala jediná KSČM, která dlouhodobě prosazuje zrušení církevních restitucí. A jak vidíte, tak se stále a aktivně snažíme tento prasklý vodovod s penězmi Vás občanů opravit.

ČSSD zradila svůj předvolební program a hlavně voliče-občany ČR. V současné době vede svůj boj s restitucemi pouze na oko.

Václav Lysák člen OV KSČM Zlín

 

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama