Václav Lysák

Člen OV KSČM Zlín
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2014 17:19:20

Budějovický Budvar se zatím prodávat nebude

Budějovický Budvar se zatím prodávat nebude

Dnes to řekl nový ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Něco jiného však tvrdí Andrej Babiš (ANO 2011), který o prodeji hovoří.

Jak vyplývá ze zprávy o hospodaření, tak Budějovický Budvar uvařil loni 1,424 milionu hl piva, což je o 6,2% meziročně více a zároveň rekordní množství za jeho 118letou historii. Rekordních výsledků dosáhl i export. Do 65 zemí putovalo 763 000 hl piva, o 106 000 meziročně více. Tržby za pivo vzrostly o 94 milionů korun a dosáhly tak dosavadního maxima 2,223 miliardy korun. Pivovar počítá, že obchodní výsledky roku 2013 se pozitivně promítnou do nárustu zisku i dalších ekonomických parametrů podniku, řekl mluvčí pivovaru Petr Samec.

Z výše uvedeného vyplývá, že stát se nemá proč ,,zbavovat´´ podniku, který dobře prosperuje. A zvláště, když se jedná o tak významný podnik, který zaměstnává přes 600 lidí.

Já osobně jsem s prodejem nikdy nesouhlasil, nebudu souhlasit a nemám důvod souhlasit ani s Andrejem Babišem. Z mého pohledu za tím vidím podnikatelský záměr, vypadáto asi tak, že chce pivovar někomu ,,přihrát´´.

Musím zmínit taky fakt, že s privatizací nesouhlasí ani bývalý prezident Václav Klaus, spoluautor nechvalně známé privatizace v 90. letech. Jeho názor si můžete přečíst zde: ttp://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prezident-Klaus-je-proti-privatizaci-Budejovickeho-Budvaru-262851

Václav Lysák

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama