Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2014 20:19:47

Nejvyšší nezaměstnanost v historii samostatné České republiky

Nejvyšší nezaměstnanost v historii samostatné České republiky

Nezaměstnanost dosáhla rekordního čísla skoro 630 000 lidí. Kdo za to může?

Světová ekonomika prošla finanční krizí. To je bez debat. Ovšem za velikou debatu stojí, jak si bývalá Nečasova vláda poradila s politikou zaměstnanosti. Neporadila. Na plné čáře zklamala a dnes důsledky její politiky pociťujeme na vlastní kůži.

ODS a TOP 09 celá dlouhá léta řečnila o tom, že když člověk chce, tak si sežene práci. Dnes vidíme, že tomu tak není. Lidé přicházejí o práci ne vlastní vinou a jen stěží seženou práci novou. Bývalá Nečasova vláda hrubě podcenila finance na aktivní politiku zaměstnanosti a popřípadě na programy veřejně prospěšných prací. Položme si otázku, zda-li Nečasova vláda svědomitě čerpala dotace z evropských fondů a zda-li také podporovala podniky, které zaměstnávají i lidi v předdůchodovém věku. Odpověď je jednoznačná. I toto bývalá pravicová vláda zanedbala.

Nečasova vláda neustále mluvila o tom, že nastartuje růst českého hospodářství a také slíbila, že zaručí stop zadlužování České republiky. A skutečnost? Nečasova vláda Českou republiku ročně zadlužovala o další desítky miliard korun.

Bývalá pravicová vláda neustále mluvila o tom, že si všichni musí utáhnout opasky. Jak je možné, že Nečasova vláda de facto ožebračovala lidi a přitom rozdávala statisícové odměny svým podřízeným a loajálním členům?! Nečasova vláda během pár let dokázala takřka zlikvidovat českou ekonomiku, de facto uskrovnit v České republice střední třídu a vnést ještě větší nenávist mezi chudé a bohaté.
Předáci ODS a TOP 09 na svoji obhajobu neustále říkají, že díky vládě pravice je v České republice nejnižší míra ohrožení chudobou v Evropské unii. Bylo by velice dobré, kdyby tito politici přišli za dlouhodobě nezaměstnanými a toto jim řekli. Nevím, zda-li by jim někdo slušně odpověděl..


Petr Cvalín

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama