Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2014 8:09:11

Interiéry do zámku v Roztokách u Prahy vysoutěženy

Interiéry do zámku v Roztokách u Prahy vysoutěženy

Rada kraje na svém pondělním zasedání schválila vyhodnocení 4 veřejných zakázek na dodávku interiérů v rámci projektu „Rekonstrukce a nové využití zámku v Roztokách u Prahy“.

Rada kraje na svém pondělním zasedání schválila vyhodnocení  4 veřejných zakázek na dodávku interiérů v rámci projektu „Rekonstrukce a nové využití zámku v Roztokách u Prahy“. Jedná se o poslední zakázky tohoto projektu, v rámci kterých budou dodány na zakázku vytvářené vitríny a další prvky z kovu, skla a dřeva, dobové figuríny a kopie historických oděvů a stojany na kola.

Středočeský kraj zrekonstruoval za pomoci evropských fondů za necelých 80 milionů zámek v Roztokách u Prahy, nyní byl učiněn další významný krok k realizaci interiérů.  Součást projektu je i infocentrum, zázemí pro cykloturistiku a vybudování stálé expozice s tématikou „Sídlo hospodářské a úřednické správy 18. a první poloviny 19. století“, letoviska přelomu 19. a 20. století“.

„První část interiérů byla vysoutěžena již v listopadu, jednalo se o výmalby interiérů s využitím historických technik, dodávku vybavení infocentra a dodávku repliky historických kachlových kamen.  Zámek má pro cestovní ruch ve městě, v celém regionu i pro naše regionální muzeum důležitou roli. Ta je navíc umocněna i loňskými záplavami, které postihly další objekt muzea – ateliér Zdenky Braunerové.  Je tedy i určitou satisfakcí, že po realizaci této zakázky bude možné zámek zřejmě v červnu plně otevřít.“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

V prostorách zámku i v nejbližším okolí probíhá čilé kulturní dění i v současnosti. Aktuální program muzea naleznete na http://www.muzeum-roztoky.cz/  .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama