David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2014 21:03:07

Řekněme neonacistům společně NE

Řekněme neonacistům společně NE

Jak již víte z mnoha mých osobních, ale i politických vystoupení, i zde na blogu, jsem člověk, který se snaží hledat způsoby, nikoliv důvody proč nelze řešit určité věci.

Zabývám se po celou dobu své politické kariéry, jako občan, starosta obce, tak i člen parlamentní politiky, tématy, které se úzce dotýkají sociálního vyloučení, radikalismu společnosti a eskalaci fyzického násilí právě z dlouhodobě neřešených problémů společnosti.

Ekonomická lobby je upřednostňována před lidskou stránkou věci. Dne 1. 5. 2014 se má uskutečnit pochod DSSS v Ústí nad Labem. Tento pochod by mohl být brán jako jakýsi projev politického názoru neparlamentní strany, avšak pouze do té míry pokud by tento názor nezasahoval do práv jiných občanů. Již v minulosti jsem se přesvědčil, že této straně nejde o to věc řešit, ale parazitovat na problémech jiných. NSS v Brně konstatoval o předchůdkyni této strany i jejím vedení, že její názory a spolupráce nejsou v souladu s českým právem, a proto jí zrušil. Ano, problémy lidské jsou a budou, ale nelze je řešit populisticky, nabízet laciná řešení ve formě eskalace násilí. Nechť političtí "participanti"  navrhnou konstruktivní řešení, této  problematiky, ale nikoliv formou takovou, že využijí jako rukojmí občany ČR, kteří  jsou postiženy lidskou, životní krizí. Je třeba odsoudit tyto fašizující boje a názory, řešit problémy společně se stranami sporu. Myslím si, že od doby prvních problémů až velmi vlažně se začíná pohled společnosti měnit. Terénní a sociální práce, pomoc osobám v nouzi, bezplatné právní služby, změny exekutorského, zákona,  zákona o hmotné nouzi atp. je to  správné řešení, nikoliv šíření nenávisti.

Řekněme společně NE tomuto způsobu řešení. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama