David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2014 10:49:12

Lichváři, paraziti státního rozpočtu, přiživujte se dál

Lichváři, paraziti státního rozpočtu, přiživujte se dál

Ve středu jsem v Poslanecké sněmovně předložil jasný a věcný návrh, jak napravit situaci v sociálně vyloučených lokalitách.

Jako poslanec za Ústecký kraj a člověk, který se dříve specializoval na bezpečnost, velmi dobře znám kořeny sociálních problémů, tzv. nepřizpůsobivých. A musím jasně konstatovat, že nemalou míru viny nese náš stát, který společenská pravidla nastavil tak, že se vyplatí být nepřizpůsobivým, a že někteří dělají na nepřizpůsobivých velmi dobrý byznys za státní peníze. A ve chvíli kdy existují silné zájmové skupiny, jejichž obživa spočívá v provozování předražených ubytoven a v půjčování lichvářských půjček s astronomickými úroky lidem, o kterých předem ví, že ty peníze nevrátí zpět, nebo vrátí ze sociálních dávek. 

V této chvíli se nelze divit, že tato novela zákona, kterou jsem dnes za hnutí Úsvit v Poslanecké sněmovně předložil, narazí na odpor zavedených politických stran. Takhle to u nás prostě chodí. Dávky v hmotné nouzi nekončí v rukou potřebných, ale v rukou lidí, kteří uměle vytvářejí sociálně vyloučenou lokalitu a nechávají si od státu proplatit naprosto nepřiměřené peníze za bydlení, které neodpovídá ani těm nejzákladnějším kritériím. A pak se naši páni politici strašně diví, proč desítky miliard korun, které již stát „investoval“ do řešení sociálních problémů tyto sociální problémy jenom prohloubily.

Takto postavený a zavedený systém neufinancujeme z žádných daní. Žádný deficit státního rozpočtu nám nepomůže v hrazení sněhové koule sociálních problémů, kterou jsme si sami způsobili. Dokud nezměníme nastavení pravidel v sociální oblasti, nezbavíme se ani chudoby, ani nezaměstnanosti, ani kriminality a ani chronických deficitů státního rozpočtu. A to co mě děsí je, že i když člověk tu změnu zákona vypracuje, i když ji těm svým politickým kolegům naservíruje na stůl a poprosí je o zmačknutí jednoho zeleného tlačítka, i když se jedná o návrh rozpočtově pozitivní, i tehdy ta politická vůle k zastavení mrhání peněz našich daňových poplatníků, tady prostě chybí. Mnoho slov, mnoho výmluv, mnoho slibů, ale skutek utekl. Poslanecká sněmovna dnes řešení těchto problémů zamítla a sněhová koule sociálních problémů se na naši společnost řítí dál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama