Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2014 10:03:21

Krajem zavanul dech totality

Krajem zavanul dech totality

Současná krajská koalice dává najevo svůj souhlas s totalitními praktikami v Tibetu, k tomuto myšlení a jednání má však blízko i při jednání krajského zastupitelstva.

Když v loňském roce přijalo krajské zastupitelstvo usnesení, kterým se připojilo k akci „Vlajka pro Tibet,“ bylo to poprvé za celou dobu existence Královéhradeckého kraje. Dalo se očekávat, že kraj stejně jako mnohé jiné instituce a obce, bude v podpoře totalitou utlačovaným Tibeťanům pokračovat. Únorové zasedání krajského zastupitelstva ale ukázalo, že současná marxistická koalice tento protitotalitní postoj nehodlá podporovat. Komunisté s větší částí sociálních demokratů využili nepřítomnosti některých opozičních zastupitelů a žádost občanského sdružení Lungta o připojení k akci „Vlajka pro Tibet“ v roce 2014 zamítli. Tím mají zdůvodněno nevyvěšení tibetské vlajky na oficiálním stožáru Královéhradeckého kraje.

Uvedený postup má svůj symbolický význam. Současná koalice nejen, že dává najevo svůj souhlas s totalitními praktikami kdesi v Tibetu, ale k tomuto způsobu myšlení a jednání má blízko i při jednání krajského zastupitelstva. Většinou pouhého jednoho hlasu v zastupitelstvu prosazují své záměry bez ohledu na oprávněné připomínky opozice. Tímto způsobem byl schválen rozpočet, radní zcela nepokrytě dávají najevo, že o tom, co bude s jednotlivými středními školami, se nehodlají s opozicí a veřejností bavit a zastupitelstvo kraje se koná vždy pouze tehdy, kdy je koalice schopná zajistit účast všech svých 23 zastupitelů.

Postoje k tisíce kilometrům vzdálenému Tibetu by se mohly pro náš život zdát v celku bezvýznamné. Z konkrétních kroků komunistů a některých sociálních demokratů v krajském zastupitelstvu ale vyplývá, že tolerance k totalitním praktikám v Tibetu se projevuje v uplatňování stejných praktik v našem krajském zastupitelstvu.

Vladimír Derner
www.derner.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama