Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2014 18:26:11

Pozor, církve budou žalovat obce a také soukromé osoby

Pozor, církve budou žalovat obce a také soukromé osoby

A je to tady. To, co nikdo nečekal (nebo čekal?), se stalo. Církev žaluje nejen obec, ale v budoucnu možná i soukromou osobu.

Církev se nezměnila. Je pořád stejná. Žádná skromná církev nikdy neexistovala a nikdy existovat nebude. Za honbou po majetku udělá církev skoro vše, co je v jejích silách. Ostatně tak, jak to vždy dělala.


Dvacet členů Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou asi v nejbližší době získá díky restitucím půdu za stamiliony. Pokud by se tento řád rozhodl prodat i nemovitosti, tak by utržil miliardy. Rytířský řád Křižovníků s červenou hvězdou se o některé další pozemky soudí, například v Ďáblicích a také o tři činžovní domy v Praze – Karlíně.Pravicoví autoři zákona o majetkovém vyrovnání asi „omylem“ netušili, že církve v budoucnu mohou hnát k soudu obce i soukromé osoby. To prý bude možné.

Zajímalo by mne, proč církev káže vodu, ale pijde víno a to plnými doušky. Vždyť věřících je v České republice oproti ostatním státům minimum. Ovšem pokud si přečtete katolickou propagandu Duše a hvězdy, tak přijdete na to, že Česká republika má nejvíce věřících na celém světě. Inu, katolická propaganda vždy byla mistrem v obelhávání nejen svých oveček. Nač církev potřebuje tolik miliard, půdu, lesy atd? Nemá žít církev ve skromnosti a chudobě?! Mezi občany ČR jsou veliké pochybnosti o legálnosti vracení majetku církvím. Církev lesy či polnosti nevlastnila, jen je spravovala!

Proč expremiér Petr Nečas ve velkém spěchu podepsal s církvemi velice podivné smlouvy o majetkovém narovnání, aniž by vyčkal nálezu Ústavního soudu? Proč tolik Nečasova vláda spěchala? Co měla vláda Petra Nečase a Kalouska slíbeno od církví?

A co Dominik Duka? Zná tento žoviální zástupce církve pojem skromnost a chudoba? A proč by měl Dominik Duka pocítit na vlastní kůži, co to znamená být skromný a chudý? Vždyť kardinál Duka několikrát na veřejnosti obhajoval miliardy pro církve. Dominik Duka je typický představitel církevního funkcionáře. Žádná chudoba, ale bohatství. A nejen to. Pan Duka je i výborný herec. Pamatujete si na to, když byl Dominik Duka hostem Radiožurnálu? Jak hystericky a s panickou hrůzou reagoval na slova redaktorky Českého rozhlasu v souvislosti s budovami na Pražském hradě, které chtěla církev v rámci církevních restitucí? Pan Duka je i výborný protilevicový agigátor. Tento člověk ve své rozhlasové Glose Dominika Duky označil odborářské demonstranty ze dne 21. března 2013 de facto za lůzu.


Podtrženo a sečteno. Církevní restituce jsou další tunel samostatné České republiky. Zatím se nic nezměnilo. A pořád je kde brát.



Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama