Mgr. Matouš Vencálek

  • SZ
  • Bystrc
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2014 15:58:56

Hašek by měl odměny šéfky své kanceláře bezodkladně zveřejnit

Hašek by měl odměny šéfky své kanceláře bezodkladně zveřejnit

Lidové noviny dnes přinesly zprávu o kompromitujících materiálech na hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD). Ten se brání, že jde o falza a "součást dehonestační kampaně", ale zveřejnit údaje, které by jeho tvrzení podpořily, odmítá.

Lidové noviny informovaly o existenci dokumentů s hlavičkou Finančního analytického útvaru (FAÚ), které popisují finanční toky JmK a hovoří například o vysokých odměnách vyplácených bývalé šéfce Haškovy kanceláře Šárce Rouzkové, o kterých již média spekulovala dříve. Rouzková údajně dostávala v letech 2011 a 2012 odměny přibližně pětinásobně vyšší než ostatní zaměstnanci odboru, a měla být také příčinou rozpadu Haškova manželství. Hašek se brání, že odkazované dokumenty jsou falza vytvořená za účelem jeho politické likvidace, přesto i nadále odmítá mzdy a odměny Rouzkové zveřejnit.

Pokud hejtman Hašek pokládá zveřejněné dokumenty za na zakázku vytvořené falzifikáty, jež jej mají poškodit, není nic jednoduššího, než předložit údaje, které jeho tvrzení podpoří. Podle LN Hašek dokonce zpočátku sliboval, že výši odměn Rouzkové zveřejní, pak ale názor změnil, obrátil se na policii, aby původ dokumentů prošetřila, a vrátil se k tvrdošíjnému zapírání. Abych tedy parafrázoval Haškovo dnešní vyjádření, ve kterém celou kauzu pokládá za "špinavost" a na závěr táže "Kdo se bojí Haška???", ptám se já - "čeho se bojí Hašek???"
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama