Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2014 11:01:56

Bylo by dobré zachovat chladnou hlavu. A to nejen na Ukrajině.

Bylo by dobré zachovat chladnou hlavu. A to nejen na Ukrajině.

Pan Zaorálek by měl zaujmout jasný neutrální postoj k ukrajinskému dění. Není možné, aby český ministr zahraničí tvrdě loboval jen za jednu stranu barikády.

Pan Zaorálek, coby ministr zahraničí, by si měl uvědomit, že by neměl dělat stejné chyby jako bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Pokud si dobře pamatuji, tak bývalý ministr zahraničí Schwarzenberg reprezentoval Českou republiku v zahraničí tím stylem, že to, co se týká Evropské unie, „západních demokratických hodnot“ a USA, je pro Českou republiku vždy to jediné správné řešení. Leckdy se mýlil. Pan Zaorálek zatím jede stále ve stejných kolejích, to znamená v jeho stopách. To, co řekne Evropská unie, potažmo USA, to pan Zaorálek slepě papouškuje.


Nepřichází v úvahu, aby ministr zahraničí na veřejnosti prohlásil, že uznává ukrajinskou vládu. Vládu, která je nelegitimní. Aktuální ukrajinskou vládu nikdo nevolil. Tato ukrajinská vláda se ujala politické moci díky tomu, že se několik dní v Kyjevě střílelo. Na obou stranách barikád. Toto není demokratický postup.  Nehledě na to, že v ukrajinské vládě jsou silně nacionalističtí politici, kteří si představují demokracii podle svých měřítek. Nikoliv podle měřítek Evropské unie, která naprosto selhala v ukrajinském dění.

Pane Zaorálku, není možné, aby jste uznal současného premiéra Ukrajiny, pučistu Arsenije Petroviče Jaceňuka. Není možné, aby pan Zaorálek uznal legitimitu ukrajinského premiéra, který byl zachycen na fotografii vedle Vitalije Klička, jak má zdviženou pravici. Jak je možné, že před několika dny před ukrajinským parlamentem dohlíželi „banderovci“ na činnost parlamentu...? Toto Západ a Vy uznáváte, pane Zaorálku?

Nechci se zastávat ani Ukrajiny ani kroků, které provádí Ruská federace. Jen chci, aby byl v Evropě mír a z něho prosperoval hlavně český národ. Bohužel, Vy, jakožto ministr zahraničí, místo toho, aby jste nasadil smířlivý ton, tak jste zvolil spíše válečnou rétoriku.

Není možná politika dvou metrů a ani válečný střet.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama