Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2014 20:07:59

„Smrt Polákům, smrt Moskalům, smrt Židům"

„Smrt Polákům, smrt Moskalům, smrt Židům"

Nacionální nenávist jak k Polákům, tak Rusům, Židům nebo i Čechům a Slovákům, tím se vyznačovali banderovci.

Bohužel nejen mezi politiky se najdou takoví, kteří bagatelizují historii a na adresu dnešních banderovců povídají cosi o tom, že extremisté jsou na všech demonstracích. Já se ptám, zda-li je naprosto v pořádku, když už i čeští politici bagatelizují činnost dnešních ukrajinských banderovců a posléze obhajují červeno-černou vlajku tím stylem, že „ tato vlajka je původně vlajka první ukrajinské republiky z dvacátých let a jenom ji potom přívrženci Stěpana Bandery také používali“.

Kdo jiný, než Karel Schwarzenberg se takto může v médiích vyjádřit o vlajce banderovců a de facto o extremistech, kteří se prý vyskytují na každých demonstracích. Ono se nejen mě může zdát, že vše je naprosto v pořádku. Já myslel, že Karel Schwarzenberg, který tak rád mluví o demokracii, by měl být jeden z prvních, který řekne, že nebezpečí neonacismu je na Ukrajině na vzestupu. Toho se asi nedočkáme.Pan Schwarzenberg všem občanům České republiky zcela veřejně interpretuje své myšlenky, ve kterých obhajuje to, co většina Čechů v minulosti a i v součastnosti rázně odsuzuje. Není možné, aby Karel Schwarzenberg mávnutím ruky přešel činnost banderovců na Ukrajině. Ona je to docela vážná věc. Pokud bývalý ministr zahraničí neví, že události na Ukrajině určuje Pravý sektor, který sdružuje neonacistické organizace, tak by bylo vhodné, aby znovu odcestoval na Majdan a přesvědčil se o tamních poměrech. Možná by jste tam viděl prapory se svastikou, portrét Stepana Bandery v Kyjevě a bojovně naladěné "demonstranty", kteří před veřejností neskrývají svůj obdiv k neonacismu. Také by bylo vhodné, aby jste odcestoval na východní Ukrajinu a posléze na Krym a promluvil si s tamními obyvateli o tom, jaký mají názor na přechodnou vládu v Kyjevě.

Pane Schwarzenbergu, velice se podivuji nad tím, že události na Krymu srovnáváte s obsazením českého pohraničí. Toto přeci nejde srovnávat. České pohraničí Německu nepatřilo. Zajímalo by mne, jakým právem Nikita Chruščov daroval Krym Ukrajině, když na Krymu žila silná většina Rusů. A nejen to. Patřil Krym před darem Chruščova geograficky Ukrajině?

Ještě jedna poznámka. Na ukrajině nejsou demonstranti. S těmi jste se mohl setkat leda tak v Německu, jak jste řekl. Na Ukrajině se hraje o mnoho víc, než o rozbité výlohy.

Pan Schwarzenberg ohledně dění na Ukrajině opět „nezklamal“.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama