ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2014 20:11:25

Cílem nadačního fondu je podpora mládežnického fotbalu na jihu Čech

Cílem nadačního fondu je podpora mládežnického fotbalu na jihu Čech

Podpora mládežnického fotbalu na jihu Čech. To je hlavním cílem projektu - Nadační fond na podporu fotbalové mládeže Jihočeského kraje.

Uvedli to v úterý 11. března 2014 při představení tohoto projektu hejtman Jiří Zimola a předseda Krajského fotbalového svazu Jihočeského kraje Jan Jílek, kteří zároveň u jeho zrodu stáli.

„Smyslem celého projektu je sdružovat a efektivně využívat finanční prostředky na propagaci, podporu a rozvoj jihočeského fotbalu, zejména v oblasti mládeže a to na všech jeho úrovních. Tedy nejen hráčů, ale trenérů, rozhodčích i funkcionářů,“ upřesnil Zimola.

Prostředky, které se ve fondu sejdou, se budou podle Jílka rozdělovat systematicky, koncepčně a účelově dle předem připraveného transparentního klíče. Bude z nich možné financovat či spolufinancovat aktivity v oblasti fotbalové mládeže „První částku poslala fondu společnost ČEZ a to ve výši milion korun. Za což jí velice děkujeme,“ dodal Jílek s tím, že peníze budou rozděleny do 30. června letošního roku.

Jílka by zároveň potěšilo, kdyby tento projekt oslovil i další partnery a firmy v rámci regionu, které by do něj mohli přispět.

Součástí uvedené akce bylo i předání 26 licencí trenérům, kteří se o fotbalový potěr v kraji starají. Kromě toho si odnesli i drobné dárky. „Chceme tím především ocenit všechny, kteří se věnují fotbalové mládeži na všech úrovních, tedy nejen ve městech, ale i na vesnicích. A zároveň tím pomáhají vést děti ke sportu i ke smysluplnému využití jejich volného času. A za to jim patří náš upřímný dík,“ zdůraznil Zimola.

Jílek ho pak doplnil, že polovina částky od ČEZ půjde právě pro fotbalové trenéry mládeže, kteří se o děti často starají ve svém volném čase a většinou téměř zadarmo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama