Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2014 13:59:02

Zatím jen dvě politické loutky Bruselu a nepěkná slova o KSČM

Zatím jen dvě politické loutky Bruselu a nepěkná slova o KSČM

Premiér Sobotka a „dvojník“ Karla Schwarzenberga, excelují na světové úrovni.

Premiér české vlády Bohuslav Sobotka na návštěvě Německa pronesl několik nepěkných slov o KSČM, kterou označil za „hodně nacionálně-konzervativní“ stranu. Je to podle něj strana,“ na jejíž hlasy se příliš spoléhat nemůžeme“, pokud jde o další kroky ČR v EU.
Velice se podivuji, že tato nepěkná slova pronesl politik, aktuálně premiér, který prosil KSČM, aby podpořila Jiřího Dienstbiera na post prezidenta. A nejen to. Kolikrát se pan Sobotka sešel se zástupci KSČM před volbami? Tenkrát chtěl pan Sobotka od KSČM podporu i když si myslel, že „na hlasy KSČM se příliš spoléhat nemůžeme“?
Také si dobře pamatuji na to, jak se sociální demokracie před volbami razantně vymezovala proti hnutí ANO 2011.
Dnes premiér Sobotka razantně brání ministra financí Babiše. Pan Sobotka bez větších problémů kývl na koalici se dvěma pravicovými subjekty. Levicová předvolební rétorika je pryč a s ní i předvolební sliby. Viz církevní restituce apod.

Chápu, že v dnešní aktuální politické situaci musí premier přitakávat Andreju Babišovi a před Angelou Merkelovou pochlebovat Evropské unii. Vždyť Bohuslav Sobotka se chce v zahraničí ukázat jako poslušný lokaj úředníků v Bruselu. Česká republika asi nasadí rychlý proevropský kurz. Jen aby nás to jednou všechny nemrzelo, pane premiére. Lepší je říkat EU umírněné „ano“ a občas tlačit na brzdu, než na slovo poslouchat tomu, co nařídí Brusel.

Zatím nezáří jen premiér Sobotka, pro kterého se hodí heslo „kam vítr, tam plášť“, ale „exceluje“ i ministr zahraničí, jenž se chová na svém ministerstvu jako jeho předchůdce Karel Schwarzenberg. Pan Zaorálek zažil křest ohněm ihned po svém nástupu do funkce. A v ukrajinském problému selhal. Nebo tomu tak není? Myslím, že o „diplomatickém jednání“ ministra zahraničí Zaorálka si každý udělá úsudek sám.

Co mne nejvíce zaráží je to, že pan Zaorálek, který by měl být diplomat, chce s největší pravděpodobností poškodit vztahy s Ruskou federací. Pokud dobře vím, tak ruské velvyslanectví v České republice odsoudilo úterní vyvěšení obřího plakátu s karikaturou ruského prezidenta Vladimira Putina na radnici v Liberci. Karikatura, na které je vyobrazen prezident Ruska Putin, mající pod nosem knírek jako Adolf Hitler. Na plakátu s vyobrazením Putina-Hitlera se před několika dny nacházel kromě pěticípé hvězdy a srpu s kladivem také hákový kříž. Chápu obavy a rozčílení ruského velvyslanectví. Země, jenž v minulosti bojovala proti fašistům a nacistům a vybojovala mír v Evropě, je dnes podle „uměleckých extremistů“ prezentována jako fašitická či nacistická země, jíž vévodí novodobý Hitler. Panu Zaorálkovi evidentně nevadí, že na radnici v Liberci byl prezident Putin takto vyobrazen. Pan Zaorálek to dokonce podporuje. Položme si otázku, zda-li ministr Zaorálek opravdu chce poškodit vztahy s Ruskou federací. Bohužel musíme konstatovat, že ano. Neměl by konečně ministr Zaorálek nasadit diplomatický tón a přestat poškozovat Českou republiku v očích veřejnosti a našich zahraničních partnerů?

Karel Schwarzenberg coby bývalý ministr zahraničí proslul tím, že v zahraničí prosazoval názory USA, Evropské unie ale také své ryzí osobní názory. Všichni dobře víme, že Karel Schwarzenberg dlouhá léta poškozoval Českou republiku v zahraničí. Ministr Zaorálek by neměl dělat stejné chyby. Lubomír Zaorálek se zatím chová jako dvojník bývalého ministra zahraničí. K nelibosti občanů České republiky.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama