ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2014 21:42:54

Projekt „Chci rozumět svým vnoučatům“ se úspěšně šíří po jihu Čech

 Projekt „Chci rozumět svým vnoučatům“ se úspěšně šíří po jihu Čech

Krajský projekt „Chci rozumět svým vnoučatům“ pokračuje dál úspěšně na jihu Čech. Po Českých Budějovicích, kde pilotně odstartoval, se do něj zapojují všechna bývalá okresní i další města v kraji.

Náplní kurzu je výuka angličtiny a němčiny pro seniory s vnoučaty. Kurzy jsou zdarma.

„Uvedený projekt navazuje na loňský, rovněž úspěšný, krajský projekt angličtiny pro seniory. Tentokrát jsme se ale rozhodli výuku rozšířit i pro jejich vnoučata a přidat německý jazyk. Prarodiče totiž děti v odpoledních hodinách často hlídají, takže jim touto formou nabízíme smysluplně strávený volný čas," vysvětlil hejtman Jiří Zimola. „Zároveň to odráží skutečnost, že s výukou cizích jazyků se nyní u dětí začíná ve stále mladším věku,“ dodal.

Výuka angličtiny a němčiny pro seniory s vnoučaty byla zahájena 22. října 2013 v Domě dětí a mládeže (DDM) v Českých Budějovicích. Další kurzy zde pak odstartují počátkem dubna. Podobně tomu tak bude i Ledenicích, Lišově a Týně nad Vltavou.

V Českém Krumlově, Kaplici, Prachaticích, Strakonicích a Táboře už výuka odstartovala. Na konec března ji pak plánují zahájit v Písku a v dubnu ji spustí i v Jindřichově Hradci.

Kurzy jsou určené pro začátečníky a mírně pokročilé, tedy především pro děti předškolního a raného školního věku. Základní jazyková výuka je zaměřena na obě generace současně.

Celou akci zastřešují jednotlivé DDM, které poskytují i prostory pro výuku, zajišťují pedagogy a učební pomůcky. Jejich zřizovatelem je Jihočeský kraj, jenž mezi ně na tento projekt rozdělil 500 tisíc korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama