ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2014 15:29:21

Radku, Proč? Snad napíšu scénář k druhému dílu

Radku, Proč? Snad napíšu scénář k druhému dílu

Všichni mě stále dokola zahrnují otázkou „ Radku, proč jste šel do politiky?“, A já stále a znova musím vysvětlovat ono proč. Někdy přemýšlím, jestli nenapsat scénář druhému dílu filmu Proč, který by však byl úplně o něčem jiném.

Žurnalistika je prima. Publikoval jsem spoustu odhalení, ale v realitě se nezměnilo nic. Podle staré známe pravdy není nic staršího než včerejší noviny. Bylo třeba jít do politiky, kde se člověk umaže, kde ho zostouzejí, mediálně likvidují ti, které ohrožuje. Ale kde může něco změnit. 
Nechci se tu vytahovat, spíše se jedná o takovou rekapitulaci, aby si čtenář uvědomil, jak se to tu pohnulo. Prosadil jsem třeba zavedení trestní odpovědnosti firem, znovuzavedení odposlechů na korupční kauzy, což zrušila Topolánkova vláda, znovuzavedení možnosti policistů nahlížet do daňového řízení, což zrušila Topolánkova vláda, a ztížila tak vyšetřování zejména krádeží veřejných peněz, ustavení nezávislého policejního prezidenta, který se zasadil o nezávislost policie, takže konečně začala vyšetřovat lumpárny politiků, což do mého nástupu na ministerstvo vnitra nedělala. Ano, politika je nejhnusnější období mého života, ve kterém jsem ale prosadil víc změn k lepšímu než za celou žurnalistickou kariéru. A šel jsem do ní s vědomím, že budu dehonestován těmi, které ohrožuji a že tomu bohužel mnozí, kteří neznají souvislosti z "podzemí", uvěří. 

Těší mě, že někteří už to po letech začínají chápat...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama