Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2014 22:09:37

Strach z obecního referenda

Strach z obecního referenda

Demokracie = vláda lidu. Znají tento pojem poslanci, kteří zamítli normu KSČM o zavedení obecného referenda?

Chtěl bych vědět, z čeho mají poslanci, kteří zaujali odmítavé stanovisko opoziční KSČM na zavedení obecného referenda, strach. Tito poslanci mají strach z demokracie? Tito poslanci mají strach z toho, že občané České republiky budou rozhodovat o své republice?
Je docela možné, že zarytí odpůrci obecného referenda si výraz „vláda lidu“ vykládají tak, že politici budou vládnout lidu. Musím konstatovat, že mnoho politiků, kteří si zvykli na pohodlný život v Poslanecké sněmovně, si o sobě myslí, že patří mezi jakousi „elitu.“ Tito poslanci jsou svým způsobem povýšeni nad svými voliči a okázale jim to dávají najevo.

Proč nám politici z ODS, ANO, TOP 09 a KDU-ČSL neustále kážou o demokracii? Vždyť tyto jmenované strany nechtějí ani náznakem slyšet o demokracii, kde by v konečném důsledku rozhodovali občané České republiky.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama