Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2014 15:34:43

Kardinál Miloslav Vlk - vzor „skromnosti“

Kardinál Miloslav Vlk - vzor „skromnosti“

Zajímalo by mne, zda-li Miloslav Vlk zná 7 smrtelných hříchů: superbia, avaritia, invidia, ira, luxuries, gula, acedia.

Pokud by kardinál Vlk znal 7 smrtelných hříchů, tak by nikdy neobhajoval církevní restituce, které zadluží život několika dalších českých generací.
A nejen to. Pan Miloslav Vlk se pasuje do role bojovníka, který nesmiřitelně bojuje proti všem, kteří nesouhlasí s církevnímí restitucemi. Kardinál v tomto případě trpí pocity zlosti a nenávisti vůči jiné osobě. To je jeden ze smrtelných hříchů „hněv“. Uvědomuje si toto pan Vlk? Bohužel musíme konstatovat, že asi nikoliv.

Kardinál Vlk jistě ví, že církev by měla být skromná a pomáhat lidem, kteří potřebují pomoc. Bohužel tomu tak není. Naopak. Církev se rozhodla shromažďovat majetek na úkor všech obyvatel České republiky. Uvědomuje si církev vědomí viny a hříchu?

Církevní restituce způsobují nemalé problémy obcím, městům a občanům ČR. Kardinálu Vlkovi to evidentně nevadí, protože podle něho jsou snahy církvím omezit restituční náhrady „směšným cirkusem“. Jen bych rád připomenul panu Vlkovi, že církve by měly během třiceti let dostat 59 miliard, se započtenou inflací až 96 miliard korun. Toto se mi nezdá jako „směšný cirkus“, ale tady se bojuje o částku, kterou v konečné fázi zaplatí občané České republiky.
Chudý stát a chudí občané tohoto státu se ještě více zadluží. Opravdu toto chce církev, která hlásá skromnost a pokoru?

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama