ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2014 10:58:27

Chodníkový program zajistí nezbytné opravy

Chodníkový program zajistí nezbytné opravy

Zastupitelé městské části Praha 5 v lednu schválili rozpočet městské části Praha 5, který i pro letošní rok počítá s chodníkovým programem, tedy s rekonstrukcí povrchů vybraných chodníků na území naší městské části.


Celkově je v rozpočtu MČ Praha 5 pro rok 2014 vyhrazeno na chodníkový program 10 milionů korun, což je stejná částka jako v roce 2013. Část těchto finančních prostředků poskytne MČ Praha 5 prostřednictvím hlavního města Prahy do rozpočtu Technické správy komunikací hl. m. Prahy, která následně zajistí opravu vybraných chodníků dle podnětů občanů a pracovníků Odboru správy veřejného prostranství.

Zbylé prostředky budou investovány do oprav městské infrastruktury, především schodišť, a dále také do propojení cestních sítí na území Prahy 5. Občané mohou své žádosti o zařazení konkrétního chodníku do tohoto programu zasílat na e-mail uklizimepetku@praha5.cz.

Prioritou jsou frekventované komunikace

Vedení radnice by opravdu velmi rádo vyšlo vstříc všem svým občanům a zajistilo rekonstrukci všech úseků, jejichž stav to vyžaduje. Bohužel se objem veřejných prostředků rok od roku snižuje, komunikace stárnou a je třeba ubírat se cestou priorit a zohlednit lokality se zvýšenou frekvencí pěších.

„Drtivá většina komunikací a chodníků na území městské části je ve vlastnictví hlavního města Prahy, které by se o tyto povrchy mělo řádně starat. Vzhledem k tomu, že se snažíme o zkvalitnění zpevněných komunikací na svém území, jsme nuceni financovat tyto opravy z vlastních prostředků, kterých ovšem nemáme nazbyt. Prioritou zůstávají chodci nejvíce využívané chodníky a komunikace, osvětlil situaci radní Jiří Vejmelka, který má nově resort správy veřejných prostranství na starosti.

V loňském roce byly v rámci chodníkového program opraveny například chodníky v ulicích Holečkova, Xaveriova a Erbenova x Mošnova.

Příklady chodníků a míst, které Praha 5 opraví

Kartouzská - revitalizace prostoru před Poliklinikou Kartouzská. Tato lokalita vzhledem k velké frekvenci pěších návštěvníků nejen zdravotnického zařízení, ale i přilehlých škol, dozná významné změny. Bude upraven rádius zatáčky před vstupem do polikliniky tak, aby byl bezpečný, přehledný a netvořil komplikaci v případě nezbytné dopravní obslužnosti. Prostranství mezi přechodem od OC Nový Smíchov a zařízením Medifin bude provedeno ze vzhledné pražské mozaiky, uprostřed bude zasazen vhodný solitérní strom a bude doplněn městský mobiliář pro chvíle odpočinku.

Dalšími realizovanými úseky, kromě běžné údržby a výtluků komunikací, budou tyto:

Vodní – Malátova, Kosořská – Chýnická, Kříženeckého náměstí, Schodiště K Vodojemu-Na Pláni a schodiště v parku Santoška.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama