Václav Lysák

Člen OV KSČM Zlín
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2014 18:22:01

Růst minimální mzdy

Růst minimální mzdy

Ve včerejším pořadu Otázky Václava Moravce to deklarovala ministrině práce a soc. věcí: Michaela Marksová Tominová(ČSSD), že chce prosadit zvýšení minimální mzdy z nynějších 8500 Kč na 9000 Kč, tedy o +500 Kč. A postupem času až na 10 000 Kč.

 O přesné sumě se ale bude vláda ještě radit se zástupci zaměstnavatelů.Min. mzdu zvýšil naposledy loni v létě kabinet Jiřího Rusnoka.Programovou prioritou KSČM, je již dlouhou dobu zvýšení min. mzdy až na 14 000 Kč.Druhým hostem pořadu byla expertka na sociální problematiku Lenka Kohoutová (ODS),která se zvýšením min. mzdy pochopitelně nesouhlasí.Jejím argumentem bylo, jak řekla: ,,Trh práce to připraví o pracovní místa.''Která jak uvedl stínový ministr práce a soc. věcí Miroslav Opálka(KSČM) ,,Hájí zájmy zaměstnavatelů, protože to jsou voliči ODS a občanští demokraté se jim svými návrhy snaží zajistit větší zisky''.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama