JUDr. Lubomír Ledl

Autentická levice - alternativa!
  • Levice
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2014 14:25:16

Apríl?

Apríl?

Docela mne pobavila zpráva, že delegace pražského zastupitelstva v čele s Primátorem vyrazila do Kyjeva na pozvání tamní radnice. Důvod?

Poradit a předat zkušenosti, jak co nejlépe řídit hlavní město. Nejdříve jsem myslel, že mám špatně datum, a že je zrovna 1. dubna - Apríl. Vždyť v Praze máme od voleb už třetí vládu, kvete tady subjektivismus a neprofesionalita, politici místo, aby dělali svou práci, tak vymýšlí stále nové a nové „zdokonalení“, za sebe nechávají rozhodovat různé soudy a rozhodce, zadky si jistí stále větším počtem stále dražších analýz, rozborů a podobných alibi. Přitom stále více věcí se místo ve volených grémiích rozhoduje v různých pracovních, odborných skupinách, pokud zrovna nejde dokonce o momentální „geniální“ nápad někoho z funkcionářů města (ten se realizuje rovnou). Tradiční pražské pochopení pro korupci je také pověstné a tak bych mohl pokračovat. Co se tady chtějí proboha od nás učit?

Potom jsem se ale zamyslel znovu a uvědomil si, že úroveň korupce, bezkoncepčnosti, neprofesionality je asi v Kyjevě ještě daleko horší než v našem hlavním městě, a že dostat se na naši úroveň by asi byl krok vpřed. Nakonec je to jejich věc, my platíme jen výlet delegace na dva dny, a to zase tak hrozné nebude. Přátelé v Kyjevě by ale neměli zapomínat na jednu věc. I když je tu asi situace daleko lepší než u nich, je pro ni charakteristické, že se spíše zhoršuje, než zlepšuje, takže pokud se chtějí poučit, ať se snaží to brát tak, že jim vlastně kolegové z Prahy přijeli předat zkušenosti, jak se to dělat nemá. Pokud k tomu přistoupí takhle, pak to jistě nebyla cesta zbytečná. 

Lubomír Ledl, člen zastupitelstva hl. města Prahy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama