Adam B. Bartoš

  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2014 9:03:08

Pravá tvář Evropské unie

Pravá tvář Evropské unie

Pokud jste si až dosud spojovali Evropskou unii převážně s pokrokem, štěstím a mírem, s důchodci rekreujícími se ve Středomoří, s hladkým projížděním bývalých hranic bez nutnosti ukazovat pas, žili jste ve virtuálním světě.

Pokud jste si až dosud spojovali Evropskou unii převážně s pokrokem, štěstím a mírem, s důchodci rekreujícími se ve Středomoří, s hladkým projížděním bývalých hranic bez nutnosti ukazovat pas, s blahobytem, úsměvy a štědrými dotacemi, žili jste ve virtuálním světě, ve kterém nás tvůrci EU chtěli od počátku mít.

Ten pravý, skutečný stav Evropské unie se zjevuje ve stovkách “maličkostí”, kterými nás EU denně omezuje, reguluje, zotročuje a znesnadňuje nám život. Ale nejen to. Kdyby šlo jen o tu otravnou byrokracii…

Mnohem vážnější je ta tvář, kterou Evropská unie ukazuje ve chvíli, kdy se jí něco nedaří, kdy běh věcí nemá pod kontrolou, kdy zaznamenává odpor obyvatel, kteří nechtějí pochopit údajně vznešenou myšlenku evropské integrace.

Snad těm zavilým obhájcům EU otevře oči alespoň současné dění na Ukrajině, kde obrazy spokojených důchodců nemusejících ukazovat pas na hranici střídají obrazy lidí bestiálně zavražděných a umučených teroristickými skupinami zdrogovaných a krvelačných bojůvek podporovaných Evropskou unií, Spojenými státy a – jako vždy – Izraelem, jehož tajní agenti či v jeho armádě vycvičení vojáci nechybí v žádném podvratném pokusu o puč – a nechybí ani v puči ukrajinském.

Zde se totiž ukazuje pravá podstata EU: snaha vměšovat se do vnitřních záležitostí cizí suverénní země, snaha rozložit a rozdělit zemi, kde EU (a Západ obecně) tuší bohatou kořist či přinejmenším možnost poškodit Rusko. Podpora teroristů, výhrůžky sankcemi, zpupná prohlášení nikým nevolených evropských potentátů, kteří mají tu drzost kritizovat ve volbách legitimně zvolený ukrajinský režim. K tomu všemu desítky mrtvých – těch vřadách “opozice”, které teroristická komanda v žoldu Západu (jak postupně vyplouvá na povrch)schválně zmasakrovala najatými odstřelovači, aby byl vyvolán chaos a emoce namířené proti Janukovyčovu režimu, stejně jako daleko více mrtvých z druhého tábora, kteří byli představiteli “opozice” umučeni, upáleni či kterým byly – s požehnáním EU – vypíchány oči.

V takové Unii chceme být?

Ukrajina ale není případ jediný, je možná případem zatím posledním a možná i nejvíce brutálním. Evropská unie, to jsou ale také například neméně násilné a několik měsíců trvající zásahy policistů proti odpůrcům homosexuálních svazků a vůbec proti zastáncům tradiční rodiny ve Francii. Statisícové demonstrace těch, kteří se nechtěli smířit se zednářskými návrhy zákonů o tom, že svazky homosexuálů mají být na stejné úrovni jako manželství muže a ženy, byly rozháněny za použití nejdrsnějších policejních metod, jaké bychom čekali jen v totalitních režimech či na jaké ti starší z nás mohli být zvyklí z režimu minulého.

I to je Evropská unie.

Nebo spíše – právě to je Evropská unie.

Právě zde se Evropská unie představuje ve své nejvlastnější podobě.

Evropská unie, to jsou také brutální zásahy policistů proti nešťastným a zoufalým Řekům, jejichž zemi vytunelovaly evropské banky, zkorumpovani řečtí politici a úředníci zaprodaní bruselským elitám a nadnárodní bankéřské instituce jako MMF. Jsou to rozkradené peníze obyvatel Kypru, jsou to policisté tvrdě zasahující na demonstracích ve Španělsku.

To je Evropská unie. Ne úsměvy, spokojení studenti a za španělským sluncem jezdící senioři. To je jen pozlátko, které EU nastavuje podobně, jako socialistický režim před sebe jako důkazy úspěchu vystrkoval čísla vyrobených lokomotiv a tun zpracované oceli. Skutečná tvář Evropské unie jsou policejní obušky, krev, slzný plyn, mrtví lidé na ulicích, převraty, násilí a útoky na suverénní země, úplatky nazývané eufemisticky eurodotacemi, sankce a pokuty za to, když si daná země dovolí vypovědět poslušnost.

Řekněme takové Unii NE. Řekněme NE Bruselu. Už brzy: 23. a 24. května…

www.nebruselu.cz

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama