Adam B. Bartoš

  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2014 9:24:32

Blahopřejný dopis maďarské straně Jobbik

Blahopřejný dopis maďarské straně Jobbik

Vážený pane předsedo, chtěli bychom Vám za naši nedávno založenou národně konzervativní stranu NE Bruselu – Národní demokracii tímto poblahopřát k Vašemu volebnímu výsledku v nedělních parlamentních volbách.

Vážený pan
Gábor Vona
Předseda Hnutí za lepší Maďarsko – Jobbik
Villányi út 20/a
1113 Budapešť

V Praze dne 7. dubna 2014


Vážený pane předsedo,
chtěli bychom Vám za naši nedávno založenou národně konzervativní stranu NE Bruselu – Národní demokracii tímto poblahopřát k Vašemu volebnímu výsledku v nedělních parlamentních volbách. Domníváme se, že zisk přes 20 procent, jehož Jobbik dosáhl, je pro Maďarsko a jeho obyvatele dobrou zprávou a zárukou toho, že budoucí vláda dosavadního premiéra Viktora Orbána nebude opouštět vcelku konzervativní a vlasteneckou politiku, kterou od posledních voleb realizoval. Je škoda, že navzdory oprávněné kritice Evropské unie odmítá premiér Orbán vystoupení z tohoto nedemokratického spolku. O to více oceňujeme postoj Vaší strany, která se s prosazováním národních zájmů v rámci Unie nehodlá spokojit a volá po vystoupení z ní.

Vzhledem k tomu, že i my usilujeme o samostatnost naší země a svobodu pro české občany, těší nás, že podobně zaměřená strana dosáhla tak velkého volebního úspěchu a stala se nejsilnější národní radikální stranou na kontinentě. Zdá se, že evropské národy se opět začínají probouzet a uvědomují si, že Evropská unie znamená pro naši budoucnost smrtelnou hrozbu. Oceňujeme i to, že otevřeně hovoříte o hrozbě sionismu a prosazujete omezení židovských investic v Maďarsku.

Naše dvě strany kromě právě zmíněných bodů spojuje i boj za co nejširší svobodu slova a proti diktatuře tzv. politické korektnosti, která není ničím jiným než novodobou cenzurou. Podpořili bychom také Vaše úsilí o podporu a ochranu křesťanů na Blízkém východě. Jedná se o věc, která je nesmírně důležitá. Stejně jako vědomí toho, že maďarský i český národ vyrůstá z křesťanských kořenů. Jejich účelové potlačování představuje vážné nebezpečí.

Přestože se stranou, již vedete, nesouhlasíme v otázce dekretů prezidenta Edvarda Beneše a shodu v otázce Slovenska a tamní maďarské menšiny bychom hledali jen velmi obtížně, můžeme Vás ujistit o naší vřelé podpoře. Budeme se těšit na budoucí spolupráci.

Adam B. Bartoš – předseda; Ladislav Zemánek – místopředseda

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama