Petr DROZDÍK

V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.
  • NEZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2014 9:13:17

V Orlové mi chybí zapálenost a smysl pro týmovou spolupráci

V Orlové mi chybí zapálenost a smysl pro týmovou spolupráci

Týmová spolupráce je základ každé dobré společnosti, k tomu však neodmyslitelně patří zapálenost, angažovanost, motivace. Bohužel tyto vlastnosti v Orlové postrádám.

Odjakživa jsem akční člověk, neustále mám potřebu se zapojovat do různých aktivit, ať už jsou to aktivity týkající se ochrany životního prostředí, ekologie či poslední dobou politiky.

Nepatřím mezi ty, kterým je vše lhostejné, chci se přičinit k konání dobrých věcí, takových, o kterých bude slyšet, takových, které budou ku prospěchu mému okolí  a na jejíž výsledky budu moci být v budoucnu hrdý.

K tomu všemu patří i práce s lidmi, je to sakra těžká práce, nejtěžší ze všech, ale má pro mne to nejlepší ohodnocení a tím je úspěch a pocit z dobře odvedené práce. A když kolem sebe mám lidi, kteří mne podporují, kteří mají stejnou myšlenku je to ta nejlepší cesta k úspěchu.

V Orlové bydlím od roku 2006, již víc jak rok se snažím dělat pro své město nezávislý zdroj informací, nejen ze zákulisí města, ale také sportu, kultury a aktivit místních spolků. Naivně jsem se domníval, že vše půjde jako po másle, jenže zde jsem narazil, krom bojkotu ze strany místních politiků, kteří neradi čtou kritiku na své jméno, také na zcela zásadní problém a tím je "neochota" a neznalost "týmové spolupráce". Něco, co já osobně považuji za nejdůležitější vlastnost člověka. 

Setkávám se denně s neochotou zapojovat se do aktivit, za které nedostanete zaplaceno v penězích, ale v podobě uznání, pocitu dobře odvedené práce pro společnost. Dnes zadarmo prostě nikdo makat nechce. 

Co mne ale nejvíce mrzí, tak to je naprostá ignorace a bojkotování aktivit, které nepřináší člověku zisk ani slávu, např. když někoho oslovíte, aby se zapojil do veřejné sbírky pro psí útulek, či jen sdílel tuto aktivitu mezi své nejbližší. Netvrdím, že má dnes každý na to, aby přispěl nějakým darem či korunou na zvířata, která si někdo z jeho známých pořídil jako vánoční dárek a vzápětí po měsíci či dvou jej odhodil jako kus hadru na ulici, protože jej pejsek přestal bavit. Ale mrzí mne fakt, že lidé nejsou schopni ani tuto aktivitu podpořit. Lidé dnes sdílí na sociálních sítích vše možné od vtipů, přes články z bulvárních plátků až po neslušná vida. Pro dobrou věc se však nedokáží hecnout.

Nejvíc však kroutím hlavou nad lidmi, kteří projevují na sociálních sítích podobnou aktivitu jako já, ale když je požádáte o pomoc při propagaci veřejně prospěšné činnosti, tak dostanete jako odpověď ignoraci a výmaz pozvánky. Nevím z jakého konkrétního důvodu, ale smazat příspěvek propagující pomoc opuštěným zvířatům v našem městě v otevřené a veřejně přístupné skupině na sociální síti považuji opravdu za ubohost.

V posledních dnech podporuji projekt na ochranu životního prostředí, rovněž jsem se pokusil oslovit s žádostí o podporu místní organizace, drtivé většině však nestojíte ani za odpověď. 

Zamrzí to člověka, ale mě osobně to nedokáže odradit, protože jen v trpělivosti a harmonii je skutečná síla.

Pevně věřím, že můj dnešní článek osloví alespoň pár lidí, že je dovede se trochu nad sebou zamyslet.


DROZDÍK Petr
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Drozdík-Petr/567335770040353 
Blog iDNES: http://drozdik.blog.idnes.cz/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama