Mgr. Richard Andrle Sylor, MBA

EU je „ekonomickým obrem, ale "politickým trpaslíkem"
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2014 11:14:30

EU (se) chce ekologicky spláchnout

EU (se) chce ekologicky spláchnout

Současná politika Bruselu zasahuje Evropu na „citlivých“ místech. V době, kdy se hroutí světová ekonomika, a v Evropě hrozí válečné konflikty, obětaví úředníci Evropské komise již dva roky tvrdě pracují na takzvané „záchodové studii“.

Jak jsem předestřel už ve své poslední glose, nesmiřitelná byrokracie EU zhoubně roste a plodí další a další zákony, regulace, vyhlášky, zákazy a příkazy. Jsou jich již desítky tisíc. Dalším příkladem jsou „záchodové směrnice“.

Stovky stránek o záchodech a splachování – to je téma pro EU. Sami se můžete přesvědčit zde:

 http://susproc.jrc.ec.europa.eu/toilets/index.html.

Více než dvacítka dokumentů velmi podrobně (a zřejmě i fundovaně) rozebírá, jak vylepšit provoz záchodů. Výstupem vědecké studie je tzv. ekologické spláchnutí. Standardizace záchodového provozu v EU by měla „překvapivě“ přinést menší spotřebu vody na jedno spláchnutí. Spotřebu šesti litrů na spláchnutí má Evropa ponížit na tři litry.

Joe Hennon, mluvčí eurokomisaře pro životní prostředí Janeze Potočnika, dokonce obhajuje, že při podobně upraveném splachování bychom nejen „šetřili životní prostředí, ale také ušetřili svou vlastní kapsu“.

Ve skutečnosti, je však dané tvrzení naprostý nesmysl. Vodárenské společnosti postupují opačně – čím víc ušetříme, o to víc nám vodu další rok zdraží.

Situaci přitom již delší dobu řeší oprávněná strana „záchodové politiky“ - výrobci daných zařízení. Ti jsou přece nejvíce způsobilí vyvinout opatření, či zařízení, které by nám umožnilo skutečně ušetřit. Na to není potřeba žádná další nesmyslná směrnice EU.

Časopis Reflex za nás všechny navrhuje, aby se už přemnožení evropští byrokraté konečně přestali vrtat v záchodech a zaměřili se sami na sebe. Například aby konečně výrazně omezili svůj počet, nezvyšovali si už tak vysoké platy, přestali vyrábět nesmyslné vyhlášky. Jinak všichni skončíme tam, kde se splachuje.

To je skutečně bombastická směrnice, na kterou jsme všichni čekali…

Bc. Richard Andrle Sylor, MBA

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama