Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2014 12:04:39

Chceme nižší daně a více pracovních míst

Chceme nižší daně a více pracovních míst

Obecně se tvrdí, že pravicové strany jsou rozpočtově odpovědnější. U nás to ale není pravda. Levice i pravice se u nás chovají skoro stejně.

Vezměte si třeba ekonomického "génia" pravice Kalouska. Na ministerstvu seděl skoro 7 let, a co dobrého udělal? Za posledních 6 let se u nás 4x zvyšovalo DPH - z toho třikrát to udělal Kalousek osobně. Dostává státní kasa více? V roce 2011 se plánovalo, že se díky zvýšení DPH na daních vybere o 21 miliard navíc. Ve skutečnosti, když se to spočítalo, se výběr zvýšil jen o necelé 3 miliardy a navíc se lidem velmi přitížilo.

Kalousek s pompou zaváděl superhrubou mzdu, aby jí o pár let později naopak rušil. O tom, že tu máme příliš vysokou spotřební daň z nafty, vyšší než v Rakousku, víme všichni, a že to způsobilo ztrátu v našem rozpočtu až 10 miliard korun je veřejným tajemstvím. Ekonomický expert a ministr ČSSD Mládek zase tvrdí o živnostnících, že jsou paraziti a že se je musí pořádně zdanit. Napálit odvody chce také českým firmám a lidem.

 Postoj Úsvitu je jednoduchý - za prvé, prosazujeme snížení DPH, čímž ulevíme všem lidem včetně seniorů, jelikož zlevníme zboží, zvýšíme spotřebu, nastartujeme ekonomiku, a umožníme tím firmám, aby na základě vyšší spotřeby občanů více zaměstnávaly. Zvyšování daní se ukázalo jako nesmyslné a nic víc se na nich v podstatě nevybralo, jelikož lidé již nemají tolik peněz. Chceme snížit nejen DPH, ale například také spotřební daň z nafty o 2 Kč, jelikož se ukázalo, že současná výše naopak způsobuje ztrátu - dopravci jezdí tankovat k sousedům. Cílem je postupně snižovat daňovou zátěž, čímž ulevíme všem občanům včetně seniorů a mladých rodin s dětmi. A hlavně už nebudeme nikomu daně zvyšovat - ani zaměstnancům, ani živnostníků a ani firmám. Nechcete-li opět zažívat daňová tornáda, nechcete-li být zase zkušebními králíky ekonomických amatérů a nadávat každý rok na zvyšování daní, prosím podpořte nás.
 Poslanci hnutí Úsvitu přímé demokracie předložili do Sněmovny již dva zákony o DPH (platba DPH až po proplacení faktury a zrušení institutu nespolehlivého plátce), které mají ulehčit živnostníkům a firmám tak, aby mohli zaměstnat více lidí. Dostatek práce je základ stabilního státu. Další návrhy, které ulehčí českým občanům a zároveň nastartují ekonomiku, právě připravujeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama