Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2014 12:06:00

Marcel Chládek - represe a tresty

Marcel Chládek - represe a tresty

Množí se brutální útoky jak na vychovatele, tak učitele. Učitelé a vychovatelé by měli mít status chráněné osoby, takže útočníky by čekaly přísnější tresty.

Ministr argumentuje tím, že mladí ve výchovných ústavech jsou již prakticky nenapravitelní. Mnozí odborníci však hovoří o tom, že příčina takového chování dětí je někde hluboko v minulosti a zajisté mají pravdu. Rozhodně se jedná o velmi líbivé gesto, které však nemá téměř žádný výchovný charakter pro ony mladé. Jen mizivé procento se jich zalekne a ti ostatní v afektu udělají to, co si umanou. Patrně nedojde ani k nižšímu procentu ohrožení vychovatelů a učitelů. Chládek však dává za pravdu těm, kteří požadují zavést tři typy zařízení těchto ústavů podobně jako u věznic – lehčí, středně těžké a nejtěžší. A já bych se přimlouvala za to, aby dětem byla od mala věnována mnohem větší pozornost a rodinám, které mají problémy, se více věnovali sociální pracovníci a stát řešil i finanční problémy těchto rodin a děti tak od mala neviděly trestnou činnost jako vzor rychlého nabytí věcí, po kterých touží. Zamyslete se, pane ministře, nad tím, že člověk se nerodí jako zločinec.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama