Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2014 16:43:38

Každá porážka bolí, ale z každé se dá i něco získat

Každá porážka bolí, ale z každé se dá i něco získat

Projev prezidenta republiky při setkání s olympioniky.

Vážený pane předsedo olympijského výboru, vážení členové olympijské výpravy, vážení páni ministři, vážení hosté,

je pro mě ctí, že zde mohu přivítat všechny účastníky naší olympijské výpravy, protože natřásat si peříčka v přítomnosti medailistů není dobré. Chtěl bych Vám říci, že pokládám stejně tak jako moje paní za svoji čest, mohu-li se zúčastnit setkání s olympioniky, nikoli naopak. Chtěl bych blahopřát nejenom osmi medailistům, chtěl bych blahopřát nejenom těm sedmnácti v TOP osm, kteří se umístili do osmého místa. Chtěl bych blahopřát všem a našim hokejistům bych chtěl říci, nebuďte smutní, každá porážka bolí, ale z každé porážky se dá i něco získat. Jsem nesmírně rád, že dnes budou oceněni i trenéři. Martina Sáblíková říká svému trenérovi mistře.

A chtěl bych na závěr poděkovat i našim sportovním novinářům za to, jak reportovali o olympijských hrách. Bohužel nemohu poděkovat našim nesportovním novinářům a to v obou významech tohoto slova, jejichž zprávy o olympiádě v Soči se značně lišily od reality.

Velice Vám děkuji, že jste přišli a přeji Vám úspěch za další čtyři roky.

Miloš Zeman, prezident České republiky, Pražský hrad, 18. dubna 2014
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama