Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2014 18:29:28

„Kulturní fronta“ opět o sobě dává vědět

„Kulturní fronta“ opět o sobě dává vědět

„Umělci“ se opět veřejně angažují v politice

„Umělecká smetánka“ opět neví, jak na sebe upozornit. Tak tentokráte přišla na veřejnost s peticí, odsuzující ruského prezidenta Putina kvůli zásahům Ruska na Ukrajině, vyzývají veřejnost a premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) k tomu, aby česká vláda byla tvrdší vůči Rusku a spolu se zahraničím vytvořila sankce proti ruské agresi.

Kdo jsou ti lidi, kteří se nazývají umělci? Nejsou to ti lidé, co si myslí, že budou udávat myšlenkové proudy v České republice, a že se podle nich budou obyčejní lidé řídit? Tato „kulturní fronta“ se předvedla naplno ihned po prezidentských volbách, když většina umělců zpochybňovala výsledek demokratické volby. Při a po přímé volbě prezidenta jsme mohli vidět naplno, jakou morální hodnotu má většina umělců. Dnes tito samí lidé křičí, že by česká vláda měla přijmout razantní stanovisko vůči Ruské federaci.Opět je vidět, že z „umělecké smetánky“ se stávají experti na zahraničně-politickou situaci. Hemží se to jednim „expertem“ za druhým.

Ptám se, kdo jsou ti umělci, kteří se v poslední době politicky angažují? Nejsou to lidé, kteří si o sobě myslí, že patří mezi „elitu“? Mnoho obyčejných lidí má smůlu, že název jejich profese není umělec. Někteří umělci nám dnes radí jak bychom měli žít a občas se chlubí tím, co už "vydělali“.


Dnes tato „kulturní fronta“ je velice antikomunistická. Stejně jako většina novinářů. Ale veřejně je dobře známo, že mnoho umělců i novinářů nemá páteř. Doba se změnila, dnešní „kulturní fronta“ jde opět s dobou a s režimem. Většina umělců převlékla kabát a jede se dál...

Vše je relativní, nemyslíte?


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama