Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2014 20:38:58

Spojené státy našly záminku k rozšiřování svých vojsk

Spojené státy našly  záminku k rozšiřování svých vojsk

Rezolutně odmítám rozšiřování přítomnosti NATO ve střední a východní Evropě v reakci na události na Ukrajině.

To, na co dlouho Spojené státy čekaly, se konečně stalo. Spojené státy našly záminku k rozšíření svých vojsk ve střední Evropě. USA s největší pravěpodobností umístí své vojáky v Polsku, jako reakci na události na Ukrajině. Pamatujme na slova prvního generálního tajemníka Hastingse Ismaye: úkolem NATO je „udržet Ameriku v Evropě, Rusko mimo západní Evropu a Německo při zemi.“ To se nyní právě teď děje, samozřejmě mimo toho, že Německo se drží „při zemi“.

Opravdu chceme, aby Spojené státy rozšiřovaly své pole působnosti ve střední a východní Evropě? Spojené státy, které neustále válčí, napadají suveréní státy a de facto vraždí nevinné civilisty, mají mít ještě větší pole působnosti v Evropě? Toto opravdu chceme?

Také by mne zajímalo, proč NATO chce rozšiřovat svá vojska ve střední a východní Evropě. Nějaký stát, který není členem Severoatlantické aliance, se připravuje na válku se Severoatlantickou aliancí? Nejen já si myslím, že tomu tak není.

Teď v jasném světle vidíme, že NATO konečně našlo svého nepřítele, kterého ztratilo při rozpadu Varšavské smlouvy.

Položme si poslední otázku. Opravdu je NATO obranný pakt? Nebo je NATO jakási aliance, která neustále vyhledává své oběti a bez milosti je vždy srazí na kolena? Myslím, že druhá otázka, kterou jsem položil, je zároveň ta správná odpověď. NATO dávno pozbylo svého obranného smyslu. Dnes vidíme, že NATO neustále válčí.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama