Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2014 14:49:07

Opět populismus, pane Babiši?

Opět populismus, pane Babiši?

Andrej Babiš rozjel fenomenální kampaň do Evropského parlamentu. Opět slýcháváme populistická hesla, která hrají nerozhodnutým voličům na city.

Andrej Babiš vsadil na pana Teličku, coby lídra kandidátky ANO pro eurovolby. Myslím, že Babišovo kůň Telička, bývalý komunista – kariérista, který po roce 1989 převlékl levicový kabát za pravicový, by se měl v prvém případě omluvit za to, že v době přístupových rozhovorů o vstupu České republiky do Evropské unie nevyjednal lepší postavení naší republiky v rámci Evropské unie..Co myslíte?

Je to nedávno, co hnutí ANO přišlo s animovaným předvolebním spotem, kde se můžeme dozvědět, že čeští europoslanci nehájí české zájmy a že nejsou schopni ovlivnit dění Evropského parlamentu. Korunu tomuto všemu nasadilo hnutí ANO, které české europoslance nazývá „otahanými partajními dinosaury“. Trochu v této rétorice, co se týče „dinosaurů“, vidím shodu s Věci veřejnými, když kandidovaly roku 2010 do Poslanecké sněmovny. Tenkráte také lidi uvěřili tomu, že „političtí dinosauři“ musí odejít z politické scény...Všichni víme, jak to dopadlo.

Hnutí ANO neustále populisticky slibuje. Položme si otázku, zda-li nakonec hnutí ANO dostojí svým slibům a závazkům anebo časem skončí jako VV, které byly stranou na jedno použití.. Možná i sám Andrej Babiš ví, že nereálné sliby se nedají splnit. Populismus a realita jsou dvě odlišné věci.

Pokud ANO tvrdí, že naši europoslanci nemohou nic ovlivnit, tak je to veliký omyl. Například europoslanci KSČM hlasovali za zrušení roamingových poplatků. Také se podíleli na mnoha dalších věcech, které byly ku prospěchu občanům České republiky.


Hnutí ANO ještě skoro nic v Poslanecké sněmovně nedokázalo, ale pomalu se z babišovců stávají „experti“ na tuzemskou a evropskou politiku.


Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama