Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2014 12:28:00

Další Havlův pomník?

Další Havlův pomník?

V Praze na Maltézském náměstí byla odhalena Lavička Václava Havla, která bude sloužit k odpočinku i vzpomínce na bývalého prezidenta Havla.

Je zajímavé, že čím hůře se mají lidé v České republice, o to více se pravicoví politici snaží občanům republiky vštěpovat do jejich hlav morální hodnoty bývalého prezidenta Václava Havla.
Položme si otázku, zda-li vůbec nějaké morální hodnoty měl Václav Havel. Snad jen nějaké elementární. Ale i o tom můžeme pochybovat. Snad největší obdivovatel Václava Havla je bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, který v 90. letech připravoval s tehdejším československým prezidentem Havlem dohodu s Německem. Ta by sudetským Němcům umožnila návrat a vrácení majetku. Toto je zářný příklad toho, co by si měli občané republiky dávat do souvislosti s Václavem Havlem. A nejen to. Lidé by neměli zapomínat na to, že Václav Havel může za podvody v 90. letech, za korupci, za špatný ekonomický stav a za rozkradený průmysl, který se před rokem 1989 úspěšně prosazoval v celém světě. Lidé by se měli oprostit od pravdoláskařské propagandy a uvědomit si, že Václav Havel a jeho pomocníci v 90. letech uvrhli republiku do marasmu, ze kterého se ještě doteď nemůžeme vyhrabat!


Na druhou stranu chápu, že v dnešní době velebit Václava Havla do „nebes“ je „in“. Vždyť Václav Havel je skoro ve všech médiích veden jako nějaká modla. Dnes se po Václavu Havlovi pojmenovávají ulice, dokonce je po něm pojmenované i letiště.......

Je velice zarážející, že ze člověka holdujícího alkoholu, se postupem času stala ikona, která udávala dlouhá léta chod v Československu a posléze v České republice. Ještě více mne zaráží to, že tento člověk se ve světě proslavil poselstvím „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí“.

Pravda je jiná. Lež a nenávist zvítězily nad pravdou a láskou prvním funkčním prezidentským obdobím Václava Havla.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama