Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2014 8:55:57

Talich a ti druzí

Talich a ti druzí

V atriu berounské radnice se v sobotu 3. května konal slavnostní křest knihy Rudolfa Kadeřábka Talich a ti druzí.

V atriu berounské radnice se v sobotu 3. května konal slavnostní křest knihy Rudolfa Kadeřábka Talich a ti druzí. Prokřehlé účastníky zahřála nejen vlídná slova autorova nebo místostarosty Berouna Ivana Kůse, ale i kulturní vystoupení.

 „Křest je doprovodnou akcí k již 32. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Talichův Beroun, který proběhne od 7. října do 11. Listopadu a jehož podporovatelem bývá většinu posledních let i Středočeský kraj. Se zájmem jsem se seznámil s novinkami chystanými pro tento ročník, ať již organizačními či mediálními a určitě se na akci těším, předehrou může být dnes křtěná kniha, která navíc ukazuje i méně známé stránky Václava Talicha.“ komentoval akci radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se křestu účastnil.

Kniha vydaná za podpory města v rámci grantové skupiny „Rok české hudby“ navazuje na předchozí regionálně zaměřené tituly autora v ediční řadě „Berounské reminiscence“, a to zejména „Sága rodu Křížů“ (o historii berounského pekařského a mlynářského rodu) a „Závodí“ (o historii berounské čtvrti Závodí).  Autor přináší souhrn zajímavých příběhů a vzpomínek, včetně dosud jedinečných nepublikovaných archivních materiálů.

Festivalové stránky můžete sledovat na www.talichuvberoun.eu .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama