Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2014 8:38:35

Muzeum v Roztokách u Prahy získalo prostředky na protipovodňová opatření

Muzeum v Roztokách u Prahy získalo prostředky na protipovodňová opatření

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy postihla v roce 2013 opět povodeň, která zasáhla zejména Braunerův mlýn nacházející se v záplavové oblasti.

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy postihla v roce 2013 opět povodeň, která zasáhla zejména Braunerův mlýn nacházející se v záplavové oblasti. Odstranění škod ve výši více než 7 milionů Kč bude hrazeno z pojistného plnění. Při příležitosti rekonstrukce objektu se naskytla možnost realizace některých protipovodňových opatření.

V přízemí mlýna jsou totiž umístěny konzervátorské dílny s drahými přístroji a speciálním nábytkem. Při povodních jsou přístroje za pomoci externích firem složitě rozebrány a přestěhovány do vyšších pater, což stojí nemalé finanční prostředky.  

„Již od povodní jsme se zabývali tím, jak nevyhovující stav rozmístění pracovišť v budově zlepšit a přesunutí dílen výše se ukázalo jako nejschůdnější řešení. V rámci projektu tak počítáme mimo přestěhování i s nutnou úpravou příček, napojením nezbytných rozvodů, vybudováním venkovního schodiště a také s úpravou přízemí s cílem minimalizovat případné škody.“ představil navrhovaná opatření radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Rada kraje se projektem 5. května zabývala a částku 1,5 milionu korun na realizaci opatření uvolnila.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama