Petr DROZDÍK

V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.
  • NEZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2014 14:33:17

Jít volit je důležité, do Evropského parlamentu nevyjímaje

Jít volit je důležité, do Evropského parlamentu nevyjímaje

Mnohokrát jsem si řekl, že volby jsou k ničemu, ignoroval je, protože jsem byl přesvědčený - tak jako dnes spousta mých spoluobčanů - že se nic nezmění. Nyní však vidím věci jinak.

"Dej mi prosím Tě pokoj s volbama!" "Budoucnost je jedna velká hovadina." "Volby mne nezajímají." "Volby nemají smysl, stejně se nic nezmění!" "Na to, aby se něco změnilo jsme malí páni, to rozhodujou tam ti nahoře!"

Tak přesně takové názory slýchávám od svých známých, kteří se chytají za hlavu, když vidí můj zájem o politiku a volby. I v rámci kontaktní kampaně s Otto Chaloupkou a Janou Drastichovou, kterou jsme měli ve středu v Karviné a Orlové jsem si takové názory od občanů vyslechl. Někteří si jen volební noviny vzali, další se se zaujetím zastavili a začetli se. Jeden senior, kterému jsem nabídl náš program, byl ochoten si se mnou i popovídat a říct mi, že k volbám chodí, ale že neví koho volit, leda nějaké bohaté, aby je už nemotivovalo krást. Otočil se a chystal se na nákup do místního Tesca. Když jsem na něj zvolal, že je třeba volit ne bohaté, ale ty, kteří mu nebudou "brát" důchod, že potřebujeme takové politiky, kteří zabrání zneužívání sociálních dávek a nebudou podporovat flákače ... otočil se na mne a souhlasně přikývl.

Chápu dnešní situaci a názory občanů naší země, každý jsme rozčíleni doběla a nechuť k politice a volbám oprávněně stoupá. Také jsem byl takový ignorant, vysmíval jsem se volebním letákům a říkal jsem si o politice to samé. Jenže pak jsem si uvědomil, že když volit nepůjdu, když se nebudu zajímat o to, co se skutečně děje v naší zemi, když budu nad problémy, které trápí nejen naši zemi jako celek, ale převážně jednotlivce (zdravotně postižené, občany bez práce, občany v těžkých životních situacích, ale i pracující) tak tím dávám zcela jasně najevo, že jsou mi jejich, ale vlastně i mé problémy šumák. 

Ať už se nám to líbí nebo ne, Politika tady byla, je a vždy bude. A je nešťastné vidět neustále ty "stejné" volební výsledky, pořád ty stejné tváře, politiky, kteří už tolika lidem svými činy ublížili. Je smutné vidět ty, kteří nikdy k volbám nešli a ani jít nehodlají, jen v sobě dusí tu zlobu, místo toho, aby se postavili problémům dnešní doby čelem, ozvali se, a pomohli naší zemi najít novou cestu za lepšími zítřky.

Uvědomme si, že jsme součástí politiky, my lidé, občané této země, voliči i nevoliči, my všichni jsme svým způsobem odpovědni za to, kdo nám tady "vládne". My dáváme politikům moc a oprávnění jednat za nás, přijímat nařízení a vyhlášky, které ničí naše národní bohatství, My občané si tyto lidi volíme či je nám lhostejné jaké zástupce v Evropském parlamentu - a nejen v něm - budou volit ostatní.

Chcete-li změnit ty špatné věci v dobré, neseďte doma, neseďte v hospodách, nenadávejte na současné problémy zbytečně. Jděte ovlivnit naši budoucnost. Je to jen a jen na nás, na každém z nás.My všichni společně tvoříme naši budoucnost a budoucnost našich dětí - dalších generací.

Já chci naši zemi bezpečnou, zemi, kde se bude dodržovat a ctít zákon, kde nebudu vydělávat na flákače a simulanty, zemi, ve které se nebudu bát postavit svým dětem Vánoční stromeček, tak jak to dělávali mí rodiče, jejich rodiče a další generace za nimi. Nebudu mít strach si koupit maso, abych si mohl udělat tradiční české, domácí vepřo-knedlo-zelo. Zemi, ve které se nebudu muset bát, že svou prací neuživím svou rodinu.

A jaké máte priority vy?

Pojďme společně k volbám do Evropského parlamentu, pojďme společně tvořit lepší zítřky.



DROZDÍK Petr
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Drozdík-Petr/567335770040353 
Blog iDNES: http://drozdik.blog.idnes.cz/ 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama