Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2014 18:51:13

GASK získal prestižní cenu na Gloria musaealis

GASK získal prestižní cenu na Gloria musaealis

Ve čtvrtek 15. května se v nádherných prostorách pražského Obecního domu konal již XII. ročník Národní soutěže muzeí Gloria musaealis 2013.

Ve čtvrtek 15. května se v nádherných prostorách pražského Obecního domu konal již XII. ročník Národní soutěže muzeí Gloria musaealis 2013.

Cenu Českého výboru ICOM získala Galerie Středočeského kraje (GASK) za výstavu „Images for Images. Artists for Tichý – Tichý for Artists“, uspořádanou ve dnech 7. dubna – 18. srpna 2013.

 „Cena ICOMu, tedy Mezinárodní rady muzeí je obrovským úspěchem celého týmu GASKu, který se na výstavě Images for Images podílel. A je také určitým zadostiučiněním pro nás, členy Rady, protože Středočeský kraj rozvoj Galerie dlouhodobě nezanedbatelnou částkou podporuje.“ doprovodil slovy svůj potlesk radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se slavnostního večera zúčastnil.  

Výstava představila české veřejnosti mezinárodní sbírku současného umění poskytnutou nadací Tichy Ocean. Na uměleckém odkazu svébytného českého fotografa Miroslava Tichého z Kyjova se více než stovka umělců podílela v podání 500 děl. Autoři, kteří jsou ve sbírce zastoupeni, věnovali nadaci výměnou za Tichého fotografie svá díla ovlivněná jeho tvorbou.

V kategorii Muzejní výstava roku 2013 získalo hlavní cenu Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně za stálou expozici „Princip Baťa. Dnes fantazie, zítra skutečnost“, v kategorii Muzejní publikace roku 2013 Cenu Gloria musaealis získala Oblastní galerie v Liberci za publikaci „Mladí lvi v kleci. Umělecké skupiny německy hovořících výtvarníků z Čech, Moravy a Slezska v meziválečném období“ autorky Anny Habánové.  Cenu Gloria musaealis v kategorii Muzejní počin roku 2013 získalo Národní technické muzeum za projekt „Národní technické muzeum dokončeno“. V každé kategorii bylo uděleno dále i 2. a 3. místo a dokonce i zvláštní cena.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama